Atskira kosmetika vaikams – būtinybė ar nereikalingas išlaidavimas? Atsako specialistė

Tėvams ir jų atžaloms – atskiri šampūnai, dušo želės bei losjonai. Įvairiomis priemonėmis nukrautas lentynas stebintiems tėvams gali iškilti klausimas – ar tikrai to reikia? Visgi mažiesiems šeimos nariams specializuota kosmetika – būtina, atsako Aušra Vareikienė bei primena, kad ir tėvai gali drąsiai naudoti vaikiškas kūno priežiūros priemones.

Vaikų kosmetikos priemonės nuo suaugusiųjų skiriasi savo sudėtimi.<br>„Unsplash“ nuotr.
Vaikų kosmetikos priemonės nuo suaugusiųjų skiriasi savo sudėtimi.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 3:40 PM

Trys vaikiškos kosmetikos taisyklės

Vaikų kosmetikos priemonės nuo suaugusiųjų skiriasi savo sudėtimi, kuri dažnu atveju yra lengvesnė ir sveikesnė, pasakoja „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė A. Vareikienė. Ji priduria, kad renkantis vaikiškas kūno priežiūros priemones reikia atsižvelgti į tris taisykles:

„Be kvapo ir mažai ingredientų – šios dvi sveikos vaikiškos kosmetikos taisyklės kone visuomet eina išvien. Papildomų kvapiųjų medžiagų turinti kosmetika gali sudirginti vaikų odą, kadangi ši paprastai būna labai plona ir kas svarbiausia – itin skvarbi. Todėl reikėtų vengti kvapiųjų medžiagų ir rinktis vaikišką kosmetiką, kurią sudaro daugiausiai iki 10 ingredientų, įskaitant vandenį“, – pataria A. Vareikienė.

Neutraliu 7 PH lygiu pažymėta priemonė – tai trečiasis kriterijus pagal kurį grožio specialistė pataria rinktis vaikišką kosmetiką. Anot jos, septinuku pažymėtos priemonės nėra nei rūgštinės, nei šarminės, todėl jos puikiai tinka jautriai vaiko odai bei jos nedirgina.

Ko nevalia naudoti?

Tiek prausimosi priemonėse, tiek losjonuose ar kremuose reikėtų vengti visų vadinamųjų naftos produktų, sulfatų, palmitatų ir hidroksidų. Grožio specialistė sako, kad nors šie priedai ilgiau išlaiko priemonę šviežią, jie gali pakenkti vaiko odai.

„Sugrįžus geriems vasaros orams taip pat vertėtų prisiminti apie teisingą kūdikių odos apsaugą nuo saulės. Visų pirma, iki 6 mėn. amžiaus kūdikiui apskritai nerekomenduojama būti saulėje – čia negelbsti ir apsauginiai kremai. Vėliau vaikučiui peržengus šešerių mėnesių ribą galima pradėti naudoti itin aukštos apsaugos SPF priemones, taip pat patariama rinktis būtent vaikams sukurtą apsaugą bei priemonėje prioritetą skirti mineraliniams, o ne cheminiams filtrams“, – pasakoja A. Vareikienė.

Gali naudoti visa šeima

Kuomet namuose atsiranda mažylis, grožio specialistė netgi skatina tėvus, o ypatingai maitinančias mamas, naudoti kūdikių priemones – ypač prausiklius, losjonus, kremus. Anot jos, pagrindinė priežastis – nuolatinis artimas kontaktas su vaiku.

„Labiausiai tėvams rekomenduoju naudoti savo vaiko losjoną ir rankų kremą. Drąsiai juos tepkite tiek vaikui, tiek sau. Tokios priemonės drėkina ir švelnina ne tik vaiko, bet ir suaugusiojo odą. Kadangi šios priemonės bekvapės, tai išsaugos vaiko ramumą būnant šalia artimųjų bei padės geriau atpažinti jų kvapus. O vėliau, vaikui augant, jeigu vis dar norėsis, galėsite su malonumu sugrįžti prie savo įprastų priemonių – šypsosi Aušra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.