Desperatiškas mamos pagalbos šauksmas: pametė žaislą, kuriame buvo mirusio sūnaus pelenai

JAV socialiniuose tinkluose pasklido pagalbos šauksmas, kuriame vilties netekusi mama prašo padėti surasti ryškiai mėlyną minkštą dramblį, kuriame buvo saugoma jos vieno iš sūnų pelenai.

Liz Atkinson dalį mirusio sūnaus pelenų užsiuvo jo mylimame žaisle.<br>„Facebook“ nuotr.
Liz Atkinson dalį mirusio sūnaus pelenų užsiuvo jo mylimame žaisle.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2023, 9:45 PM, atnaujinta May 12, 2023, 9:53 PM

„Mūsų sūnus Gabrielis mirė nespėjus mums aplankyti „Disney“ atrakcionų parko. Šiemet, jo gimtadienio progos atminimui, kartu su jo likusiu broliu Sebastianu nusprendėme čia atvažiuoti“, – rašo Liz Atkinson.

Į kelionę buvo supakuotas ir Gabrielio mylimiausias, su kuriuo berniukas ištvėrė 50 operacijų, žaislas, pavadintas Bruce'u, kuris per skrydį dingo. Jame buvo įsiūta dalis kremuoto sūnaus pelenų.

Šeima bando atsekti visą kelionę žingsnis po žingsnio atgal, kad tik rastų pamestą prisiminimą apie sūnų.

Portalui today.com Liz pasakojo, kad 20 nėštumo savaitę sužinojo, kad kūdikis gims su chromosomų anomalijomis, kurios, greičiausiai, bus „nesuderinamos su gyvybe“.

Gabrielis Atkinsonas gimė 31 nėštumo savaitę ir nuo to laiko kovojo su ligomis ir komplikacijomis, kurias, pasak L. Atkinson, chirurgai buvo matę tik vadovėliuose, jam vėlavo raida.

„Sūnui buvo atlikta kaukolės rekonstrukcija, kelios kvėpavimo takų operacijos ir pašalinta dešinė vidurinė plaučių skiltis. Jis bendravo neverbaliniu būdu“, – pasakojo mama.

Mėlynai raudonas minkštas dramblys vibravo ir grojo muziką, taip guosdamas Gabrielį, ypač dėl skausmo po operacijos.

Kai Gabrieliui buvo 7 metai, jo virškinimo sistema pablogėjo, sako L.Atkinson, ir jam pradėta teikti paliatyvi priežiūra. Gabryelis mirė 2022 m. balandžio 9 d., likus vos 16 dienų iki 8-ojo gimtadienio. Šalia jo buvo Bruce'as.

Tėvai nusprendė dalį pelenų įkišti į maišelį ir užsiūti į žaislą. Iš kitų buvo pagaminti papuošalai.

„Mano blogiausios mintys yra tai, kad ant Bruce'o lyja lietus, jis partrenkiamas automobilių stovėjimo aikštelėje arba jei kitas vaikas pasiimą Bruce'ą, o jį skalbdama kita mama atranda žmogaus pelenus“, – sako Atkinsonas.

L. Atkinson „Facebook“ įrašu buvo pasidalintas daugiau nei 16 000 kartų ir, pasak mamos, savanoriai Floridoje visame mieste prisegė Bruce'o nuotraukas jo ieškodami.

„Žmonės, kurių niekada nebuvome sutikę, tiek daug laiko praleido padėdami. Visiems neužtenka „ačiū“, – dėkingumą išreiškė mama.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.