Stilistės V. Šaulytės-Mockės rekomendacijos, kaip išsirinkti vaikų drabužius vasarai

Šiltasis metų laikas suteikia daugybę galimybių mėgautis aktyviomis veiklomis lauke – važinėtis dviračiais, riedučiais, turistauti ir, žinoma, iki soties pasidžiaugti vandens pramogomis. Kad veiklos teiktų tikrą malonumą, svarbu ir tinkama apranga. Vaikų rūbams vasarą reikėtų skirti daug dėmesio. Jie turi būti kvėpuojantys, kad mažylis neperkaistų, ir apsaugantys nuo saulės. 

Anot V. Šaulytės-Mockės, vienas patogiausių ir universaliausių vasaros drabužių tiek mergaitėms, tiek berniukams yra šortai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Anot V. Šaulytės-Mockės, vienas patogiausių ir universaliausių vasaros drabužių tiek mergaitėms, tiek berniukams yra šortai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 12:42 PM

Svarbios drabužių savybės

Garsi stilistė Viktorija Šaulytė-Mockė sako, kad renkantis drabužius mažiesiems, labai svarbu atsižvelgti į drabužio paskirtį, kokiai veiklai jis bus skirtas, taip pat ir į rūbo audinį. 

„Vasaros sezonu ir vaikams, ir suaugusiesiems geriausia rinktis kuo natūralesnius, kvėpuojančius, pralaidžius orui audinius, pavyzdžiui, bambuko arba lino pluoštą. Šie audiniai leidžia odai kvėpuoti, apsaugo nuo alergijų ar išbėrimų ant vaiko odos. Vis dėlto aktyvioms veikloms geriau rinktis rūbus, turinčius sintetinių mikropluoštų. Tokie audiniai greičiau išgarina drėgmę, todėl mažiau jaučiamas prakaitavimas“, – pasakoja stilistė.

Moteris dalijasi, kad ji taip pat mėgsta aktyvias veiklas šiltuoju metų sezonu ir daug laiko praleidžia gryname ore. Joms renkasi patogius drabužių derinius ar specialius sporto drabužius.

„Šiltuoju sezonu pailgėja mano pasivaikščiojimų laikas, kartais mėgstu bėgioti ryte, kai miestas dar tik bunda. Taip pat man labai patinka eiti į žygius, nors šiuos renkuosi visais metų laikais. Taip pat esu vandenlenčių, banglenčių sporto mėgėja, o šiais metais planuoju išmėginti kaitavimą“, – pasakoja V. Šaulytė-Mockė.

Universalus drabužis – šortai 

Anot V. Šaulytės-Mockės, vienas patogiausių ir universaliausių vasaros drabužių tiek mergaitėms, tiek berniukams yra šortai. Jie tinkami įvairioms veikloms lauke. 

„Šortai – puikus drabužis tiek žaidynėms, tiek maudynėms. Jie nespaudžia, nevaržo, neriboja judesių bei leidžia vaikams jaustis patogiai tiek pievoje, ant lauko sūpynių ar važiuojant dviračiu. Galima sakyti, šis drabužis yra universalus. Mano pačios viena iš mėgstamiausių vasaros įvaizdžio sudedamųjų dalių – šortai. Juos renkuosi tiek laisvalaikiui gamtoje, tiek sportui“, – rekomenduoja stilistė.

Erika Maželienė, „Pepco“ vadovė Baltijos šalims, sako, kad norint patenkinti skirtingus klientų lūkesčius, drabužių asortimentas nuolat atnaujinamas. 

Prekių pasirinkimas mūsų parduotuvėse yra nuolat atnaujinamas. Kas dvi savaites savo pirkėjams pristatome vis naujos idėjos įkvėptą drabužių ir namų prekių kolekciją. Žinoma, taip pat atsižvelgiame į sezoniškumą. Keičiantis metų laikui pristatome naują drabužių asortimentą, kuris įprastai atliepia ir naujausias tendencijas“, – sako E. Maželienė.

Vasarą, pasak specialistės, siūlomas platus vaikiškų drabužių pasirinkimas, padedantis palengvinti tėvelių kasdienybę. Šiemet pristatyti spalvingi mikropluošto turintys šortai berniukams ir mergaitėms. Ši drabužiuose esanti medžiaga greitai džiūva, netrukdo kūno šilumai ir drėgmei judėti, juos lengva prižiūrėti.

Atkreipkite dėmesį į gaminio etiketę

Stilistė V. Šaulytė-Mockė sako, kad prieš įsigyjant vaikiškus drabužius, reiktų atidžiai susipažinti ir su pasirinkto gaminio etikete. Joje visada nurodomas dydis, priežiūros ir skalbimo instrukcijos, sudėtis, kilmės šalies ir kita prekės gamintojo informacija.

„Prekės etiketėje nurodoma, kokie audiniai naudoti jo sudėtyje. Tai svarbu žinoti, jei vaikas yra alergiškas tam tikriems audiniams ar medžiagoms. Taip pat atsižvelkite į priežiūros instrukcijas, kaip tinkamai skalbti, džiovinti ar lyginti drabužį. Skirtingi audiniai gali reikalauti skirtingos priežiūros. Laikydamiesi pateiktų nurodymų, išsaugosite drabužius ilgesnį laiką nenusidėvėjusius“, – pataria stilistė.

Suteikite galimybę pasirinkti 

V. Šaulytė-Mockė pabrėžia, drabužiai turi ne tik būti funkcionalūs ir patogūs, atitikti tėvelių lūkesčius. Ne mažiau svarbu, kad jie patiktų ir pačiam vaikui.  

„Vaiko nuomonė dėl drabužių taip pat yra svarbi. Jei jūsų vaikas yra pakankamai didelis, leiskite jam dalyvauti drabužių pasirinkimo procese ir išklausykite jo nuomonės. Galite žaidimo forma pabūti stilistais – tai suteiks vaikams saviraiškos ir pasitikėjimo savimi jausmą“, – pataria stilistė. 

Vaikams gali būti svarbu, kad jų drabužiai būtų spalvingi, turėtų įvairius raštus, piešinius ar prikabinamus aksesuarus. Anot V. Šaulytės-Mockės, atkreipkite dėmesį į tai, kokie spalvų ir modelių pasirinkimai jūsų vaikui yra patrauklūs, ir ieškokite drabužių, kurie atitiktų jo pageidavimus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?