Kaune autobusuose - vaizdo stebėjimo kameros (video)

Kauniečius seka ne tik miesto centre įrengtos, su policijos budėtojų postais sujungtos vaizdo stebėjimo kameros. Jos veikia ir 24 Kauno autobusuose. Kameros atlieka prevencinę funkciją – drausmina tiek keleivius, tiek vairuotojus, padeda išaiškinti chuliganus.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Aug 27, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:23 AM

Kauno gatvėmis riedantys 24 suspaustomis gamtinėmis dujomis varomi autobusai „Soliaris Urbino“ išsiskiria ne tik ekologiškumu. Juose sumontuotos didelės raiškos vaizdo kameros, nuolat filmuojančios ne tik keleivių vežimo skyrių, bet ir autobuso aplinką išorėje.

Vaizdą pro priekinį langą fiksuojančios kameros jau spėjo užfiksuoti pirmąjį išpuolį – rugpjūčio pradžioje į autobusą iš pravažiuojančio automobilio buvo mestas stiklinis butelis, kuris apgadino priekinę transporto priemonės dalį. Išpuolis aiškiai matomas 3-ioje vaizdo įrašo sekundėje.

„Vaizdo kameros autobusuose fiksuoja vaizdą ne tik transporto viduje – jos filmuoja ir išorėje nutinkančius įvykius – incidentus gatvėje, ant šaligatvio, stotelėse. Tai padeda gerinti eismo saugumą ir transporto srautų reguliavimą miesto gatvėse: policija, pasinaudodama filmuota medžiaga, gali nustatyti chuliganiškai vairuojančius asmenis, patraukti draudžiamose vietose pastatytus automobilius“, - Kauno savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Vaizdo kameros taip pat padeda tiksliai nustatyti keleivių skaičius. Ateityje, siekiant miesto transportą padaryti dar patrauklesnį miesto gyventojams bei svečiams, svarstoma galimybė visuose autobusuose bei troleibusuose įrengti vaizdo kameras, kurios suteiktų keleiviams daugiau saugumo ir užtikrintų tvarką visuomeniniame transporte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.