Neaktyvavę „Vilniečio kortelės“ už tai baudžiami kol kas nebus

Vilniaus savivaldybė ragina senąsias elektroninio bilieto korteles pasikeisti į „Vilniečio korteles“ kuo anksčiau, kad paskutinę rugpjūčio dieną ir pirmosiomis rugsėjo dienomis būtų išvengta eilių. Keleiviai, papildę naują kortelę 30 dienų bilietu, gali jo neaktyvinti iki rugsėjo 1 d. ir baudžiami už tai nebus.

Keleiviai, papildę naują kortelę 30 dienų bilietu, gali jo neaktyvinti iki rugsėjo 1 d. ir baudžiami už tai nebus.<br>J. Stacevičius
Keleiviai, papildę naują kortelę 30 dienų bilietu, gali jo neaktyvinti iki rugsėjo 1 d. ir baudžiami už tai nebus.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 29, 2012, 1:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:15 AM

„Jau įprasta, kad paskutinę rugpjūčio ir pirmosiomis rugsėjo dienomis prie kioskų, kuriuose parduodami viešojo transporto bilietai, susidaro eilės. Vis dėlto korteles keičia ir pildo tūkstančiai keleivių vienu metu, tad, siekdami, kad bilietų platinimo vietose nesusidarytų eilės, rekomenduojame korteles pasikeisti jau dabar. Garantuojame, kad net ir turintys neaktyvintą 30 dienų ar ilgesnio galiojimo bilietą iki rugsėjo 1 dienos nebus baudžiami keleivių kontrolės“, - savivaldybės pranešime spaudai cituojamas SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Pasak G. Bliuvo, sostinės viešojo transporto keleivių kontrolieriai, padėdami apsiprasti keleiviams su naująja sistema, konsultuoja keleivius, atsako į kylančius klausimus dėl naujųjų bilietų rūšių ir jų galiojimo, o baudžiami gali būti nebent tie keleiviai, kurie važiuoja išvis be jokio bilieto.

Senosios elektroninio bilieto kortelės naujomis Vilniečio kortelėmis bus keičiamos nemokamai iki metų pabaigos. Iki metų pabaigos bus platinami ir vienkartiniai popieriniai bilietai.

Taip pat 30 ir 60 minučių bilietams įvestas 10 minučių tolerancijos laikas persėdimui. Artimiausiu metu sostinės viešajame transporte bus panaikintas ir bagažo mokestis, žada savivaldybė.

Vilniečio kortelę galima papildyti norima pinigų suma ir elektroniniais bilietais. Kortelėje esančius pinigus galima naudoti pažymint 30 arba 60 minučių bilietą sostinės viešajame transporte. Tam reikės kortele paliesti geltonąjį komposterį, pasirinkti norimą bilieto rūšį ir dar kartą palietus komposterį aktyvinti pasirinktą bilietą. Kiekvieną kitą kartą palietus komposterį, jame bus rodoma informacija apie pinigų likutį kortelėje ir bilieto galiojimo trukmė.

Nuo rugpjūčio 15 d. įsigyti 30 dienų bilietai ir 30 dienų bilietai, galiojantys tik darbo dienomis, galios 30 kalendorinių dienų pirmą kartą juos pažymėjus. Pavyzdžiui, pirmą kartą pažymėjus bilietą rugsėjo 7 d., bilietas galios iki spalio 6 d. imtinai. Visi naujieji bilietai skirti važiuoti tiek autobusais, tiek troleibusais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.