Nemokamas transportas Taline - rinkimų triukas ar drąsi idėja?

Nemokamas visuomeninis transportas Taline – tik rinkimų triukas, pareiškė iš Estijos centro partijos ir Centro frakcijos Talino miesto taryboje pasitraukęs politikas Ainas Seppikas.

Talinas iš nemokamo visuomeninio transporto tikisi naudos.
Talinas iš nemokamo visuomeninio transporto tikisi naudos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2012, 3:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:28 AM

Pasak A. Seppiko, jokio plano pertvarkyti visuomeninį transportą nėra, skelbia BNS.

„Nėra tokio plano. Naujo visuomeninio transporto plėtotės programos nėra. Žinoma, kiekvienoje programoje pažymima, kad (visuomeninis transportas) galėtų būti ir turi būti plėtojamas, ir, be abejo, buvo plėtojamas per šiuos dešimt metų.

Tik tokios programos nėra - šis nemokamas transportas yra tik rinkimų triukas, čia nėra jokių abejonių“, - įsitikinęs A. Seppikas. 

Talino vadovai tvirtina, sprendimą dėl nemokamo visuomeninio transporto priėmė miesto gyventojai referendume ir miesto taryba šį sprendimą įtvirtins. Talinas iš nemokamo visuomeninio transporto tikisi naudos.

Daugiau žmonių, bedarbių ir kitų silpnesnių socialinių grupių, turės daugiau galimybių judėti ir susirasti darbą, sutaupys šeimos. Gatvėse sumažės automobilių – dėl to oras mieste taps švaresnis, bus mažiau triukšmo ir gyvenimo kokybė pagerės visiems miestiečiams.

Svarstoma, kad po tokio Talino žingsnio panašius sprendimus gali priimti ir kiti didieji Estijos miestai.

Be to, neabejojama, kad po rinkimų, net ir pasikeitus valdžiai, šis sprendimas nebus atšauktas, mat politikai greičiausiai nesiryš vėl apmokestinti tai, kuo galima naudotis nemokamai.

„Nemokamas transportas - tai juk iliuzija. Nemokamų daiktų nebūna. Nemokamas sūris tik pelėkautuose, ir tai - Edgaro Savisaaro pelėkautai, į kuriuo mes einame“, - sakė A. Seppikas, kalbėdamas apie Centro partijos lyderį ir Talino merą.

Anot jo, iš tikrųjų už tai mokės visi - tie, kurie važinėja, ir tie, kurie nevažinėja. Dėl to nuostolių patirs komunalinis ūkis, švietimas ir kultūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.