Ieškoma „Boeing 787“ saugumo spragų

JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) penktadienį pradėjo išsamų „Boeing 787 Dreamliner“ lėktuvų saugumo patikrinimą. Tokių veiksmų FAA ėmėsi dėl pastaruoju metu padažnėjusių incidentų, kilusių dėl šio lėktuvo sistemų kaltės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 5:37 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:25 PM

Federacijos vadovas Michaelis Huerta pasakė, kad yra būtina išsaugoti žmonių pasitikėjimą šiais lėktuvais.

„Aš tikiu, kad tai yra saugus lėktuvas. Tačiau patikrinimai būtini tam, kad būtų išsaugotas jo įvaizdis žmonių akyse“,- naujienų agentūrai „Reuters“ sakė M. Huerta.

„Boeing“ atstovai patikrinimų nesibaimina. „Mes visiškai pasitikime šio orlaivio dizaino ir gamybos linijomis“, - pranešime teigė jie. 

Iki penktadienio vakaro Lietuvos laiku jokių pažeidimų orlaiviuose nerasta.

Pastarosiomis dienomis „Boeing 787 Dreamliner“ susidūrė su virtine problemų. Trečiadienį vakare Japonijos oro linijos „All Nippon Airways“ atšaukė „Boeing 787 Dreamliner“ skrydį dėl stabdžių sistemos problemų.

Trečiadienį ryte „Boeing 787“, išskridus iš Bostono oro uosto, praėjus vos kelioms minutėms teko sugrįžti atgal į oro uostą dėl degalų nuotėkio.

Pirmadienį Japonijos oro linijų bendrovės „Japan Airlines“ lėktuvas „Boeing 787 Dreamliner“ užsidegė netrukus po nusileidimo JAV mieste Bostone, lėktuvas skrido iš Tokijo.

Gaisras kilo perkaitus lėktuvo pagalbinės energijos sistemos baterijai. Aviacijos bendrovė pranešė, kad keleiviai ir įgula nenukentėjo, nes jie jau buvo išlipę iš lėktuvo.

Praėjusių metų gruodį buvo nustatyta problemų trijų „Boeing-787 Dreamliner“ lėktuvų elektronikos sistemoje. Degalų nuotėkis ir variklio gedimai jau ne kartą yra užfiksuoti šio modelio lėktuvų istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda