Japonijos oro bendrovės sustabdė visus naujųjų „Boeing“ lainerių skrydžius

Dvi Japonijos didžiausios oro

Jau ilgiau nei savaitę lėktuvus „Boeing 787 Dreamliner“ persekioja incidentai.<br>"Reuters"
Jau ilgiau nei savaitę lėktuvus „Boeing 787 Dreamliner“ persekioja incidentai.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:29 PM

„Dreamliner“ skrydžiai buvo sustabdyti, kai vienas oro bendrovės „All Nippon Airways“ (ANA) lėktuvas buvo priverstas tūpti avariniu būdu Takamacu oro uoste pietvakarių Japonijoje.

Jau ilgiau nei savaitę lėktuvus „Boeing 787 Dreamliner“ persekioja incidentai, paskatinę tris nacionalines civilinės aviacijos saugumo agentūras pradėti tyrimus, nors gamintojai tvirtina, kad šie laineriai yra saugūs.

ANA, tapusi pirmąja pasaulyje oro bendrove, įsigijusia „Dreamliner“ lėktuvų iš „Boeing“ po kelerius metus trukusių atidėliojimų, nurodė, jog dėl vieno akumuliatoriaus gedimo pilotų kabinoje įsižiebė pranešimas apie klaidą, dėl kurio lainerį teko skubiai nutupdyti.

Pasak ANA, „Dreamliner“ prietaisai aptiko dūmus priekiniame elektros įrangos skyriuje, o Japonijos susisiekimo ministras Akihiro Ota (Akihiras Ota) sakė, kad tai „buvo rimtas incidentas, galėjęs sukelti didelę nelaimę“.

Po šio incidento tiek Japonijos susisiekimo ministerija, tiek JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA) išplėtė jau anksčiau pradėtus tyrimus dėl „Dreamliner“ saugumo. Indijos pareigūnai trečiadienį taip pat nurodė pradedantys atskirą tyrimą.

Tiek ANA, tiek jos konkurentė „Japan Airlines“ (JAL), kurios yra vienos iš pagrindinių „Dreamliner“ pirkėjų, sakė sustabdysiančios visus savo „Boeing 787“, kol bus atlikti saugumo patikrinimai.

ANA šiuo metu eksploatuoja 17 „Dreamliner“, o JAL - septynis, tačiau abi bendrovės yra užsakiusios dar dešimtis šių lėktuvų pagal milijardų dolerių vertės sutartis su „Boeing“.

Tuo tarpu Australijos oro bendrovė „Qantas“ paskelbė, kad neatšauks sutarties dėl 15 „Dreamliner“ įsigijimo, kuriuos planuoja naudoti jos dukterinė bendrovė „Jetstar“.

ANA pranešė, kad jos laineris, kuriame buvo 129 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai, skrido iš vakarinio Ubės miesto į Tokiją, tačiau dėl gedimo buvo nukreiptas į Takamacu oro uostą Japonijos ketvirtojoje didžiausioje saloje Šikoku.

Policija nurodė, kad keli žmonės patyrė „lengvų sužeidimų“, tokių kaip nubrozdinimai, kai jie buvo evakuojami iš lėktuvo per avarinius išėjimus Takamacu oro uoste. Prie nutupdyto lainerio buvo suvažiavę ugniagesių automobiliai.

Praeitą savaitę dėl akumuliatoriaus gedimo kilo gaisras viename tuščiame „Dreamliner“ lėktuve, priklausančiame JAL ir stovėjusiame Bostono oro uoste.

JAL nurodė, kad tame lėktuve pasklidę dūmai veržėsi iš akumuliatoriaus, priklausančio „Dreamliner“ pagalbinei elektros tiekimo sistemai ir esančio lėktuvo gale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance