„Kauno energija“ žada sumažinti šilumos kainas ketvirtadaliu

Šilumą Kauno miestui tiekianti

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 7, 2013, 2:57 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:11 AM

Bendrovės atstovai ketvirtadienį pranešė, kad nuo kovo pradžios kaina jau sumažinta 6 procentais, o artimiausiais metais ji turėtų mažėti dar daugiau nei ketvirtadaliu.

Kovo mėnesį šildymo kaina Kaune sumažėjo nuo 28,58 iki 26,82 cento už kilovatvalandę (be PVM). Planuojama, kad per dvejus metus ji gali sumažėti dar 6-8 centais.

„Galėsime sumažinti 6-8 centais (...) sumažinti kainas. Tai pasijustų jau po poros metų“, - spaudos konferencijoje kalbėjo įmonės valdybos pirmininkas Valdas Lukoševičius.

Jo teigimu, pirmais etapais kaina sumažėtų mažiau - 1-2 centais, tačiau po poros metų galima būtų pasiekti ir 6-8 centais mažesnes kainas.

„Kas buvo daroma iki šiol - buvo daromos investicijos į tinklus ir į gamybos šaltinius. Esminis pokytis bus šiais metais, kadangi naujoji valdyba patvirtino investicinį planą, kur aiškiai orientuota į gamybos šaltinių vystymą, modernizavimą, tas planas patvirtintas Kauno miesto tarybos. Akivaizdžiai matosi, kad permainos yra padarytos“, - kalbėjo „Kauno energijos“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

„Kainų lygį šilumos vartotojams lems ne nepriklausomų gamintojų kainos, bet „Kauno energijos“ šaltinių savikaina. Iki šiol jie (nepriklausomi gamintojai - Red.) manė - kokią jiems nustato kainą, tokią mes turime mokėti, dabar ta sąlyga panaikinta. Yra nustatoma mūsų kartelė, į kurią jie turi įtilpti (...).

Tai bus pagrindinis išsigelbėjimas Kaunui nuo aukštų šilumos kainų. Aš manau, kad kai pateiksime kovo mėnesio rezultatus visų miestų, jau matysime visai kitokį vaizdą“, - sakė V. Lukoševičius.

Jo teigimu, tiekiamos šilumos kaina sumažėjo jau nuo kovo pradžios.

„Naujasis laikotarpis prasideda nuo kovo pirmos ir jau šešiais procentais mažėja kaina“, - pridūrė V.Lukoševičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.