Iš kioskų nyksta paskutiniai popieriniai bilietai

Vilniečiai jau pramoko naudotis elektronine viešojo transporto elektronine kortele ir tik vyresnio amžiaus sostinės gyventojai ketvirtadienį iš kioskų pirko po 10-20 popierinių bilietų. Nuo balandžio mėnesio du litus (su nuolaida - vieną litą) kainuojančių bilietų kioskuose nebebus. Tačiau jais naudotis galima iki liepos 1 dienos.

Iš kioskų šluojami paskutiniai popieriniai bilietai.<br>J. Stacevičius.
Iš kioskų šluojami paskutiniai popieriniai bilietai.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 28, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:34 AM

Elektroninio bilieto sistema vilniečiams patogesnė, ekonomiškesnė.

Paskutinėmis prekybos popieriniais bilietais dienomis prie kioskų eilių nėra. Vilniečiai krūvomis nešluoja bilietų, kaip tai buvo pernai, likus kelioms dienoms iki rugpjūčio 15-osios, kai buvo paleista į gyvenimą elektroninė „Vilniečio kortelė“.

Iš kiosko Vilniaus gatvėje, prie V. Kudirkos aikštės, 68 metų vilnietė Olga Krasnickienė antradienį nusipirko 10 po litą kainuojančių popierinių bilietų.

„Visą gyvenimą troleibuse skyles mušiau, taip man įprasta, o ir pavažiuoti tenka kartą ar du per savaitę, mėnesinis bilietas man neapsimoka“, - aiškino pensininkė.

Dauguma portalo lrytas.lt kalbintų vilniečių teigė nepatirsiantys nepatogumų, kai popieriniai bilietai nustos galioję.

„Aš iš Marijampolės į Vilnių dažniausiai grįžtu sekmadienio vakarą, kai kioskai uždaryti, talonų nenusipirksi. Paskaičiavau, kad naudojantis „Vilniečio kortele“ man važinėti pigiau, nei buvo mėnesinių bilietų laikais“, - sakė Vilniaus universiteto antrakursė Milda.

Papildžius „Vilniečio kortelės“ sąskaitą 100 litų, autobusais ir troleibusais galima važinėti 30 d., tik darbo dienomis galiojantis bilietas kainuoja 90 Lt.

Vietoj vienkartinių bilietų įdiegti 30, 60 minučių trukmės bei terminuotieji bilietai. Pusvalandį galiojantis terminuotasis bilietas kainuoja 2,2 Lt, valandą – 3,2 Lt.

Nuo liepos 1 d, pasibaigus popierinių bilietų galiojimui, keleiviai galės įsigyti vienkartinį bilietą už 3,5 Lt.

Iš Kauno į Vilnių dirbti važinėjantis programuotojas Rimantas Blažys portalui sakė, jog viešajam transportui sostinėje teks išleisti daugiau.

„Vargu, ar tokiems kaip aš apsimoka pirkti „Vilniečio kortelę“, nes savaitgaliais sostinėje nebūnu, o darbo dienomis reikia pavažiuoti du-tris kartus daugiausia, o būna, kad važinėju savo automobiliu. Pirmadienį man reikia iš geležinkelio stoties nuvažiuoti iki Santariškių, penktadienį vakare atvažiuoti iki stoties. Pirkti pusvalandį galiojantį terminuotą bilietą už 2,2 Lt rizikinga, nes autobusai šia atkarpa kartais važiuoja 20 minučių, o kai kada valandą. Ypač, kai spūstys“, - kalbėjo sostinėje dirbantis kaunietis.

Vis tik elektroninio bilieto sistema siūlo privalumus ir miesto svečiams – įsigijus pusvalandį ar valandą galiojantį bilietą galima važiuoti su persėdimais už tą pačią kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.