A. Kubiliaus teiginys, kad biokuras brangsta – melas

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas savo liaudžiai pasakoja, kad badaujantys amerikiečiai jau suvalgė visus paukštelius ir minta sniegu. Buvęs premjeras Andrius Kubilius visuomenei pasakoja, kad biokuras nežabojamai brangsta.

Oficialiais ir visiems prieinamais Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) duomenimis, biokuro vidutinė kaina Lietuvoje per metus sumažėjo 100 Lt/tne.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Oficialiais ir visiems prieinamais Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) duomenimis, biokuro vidutinė kaina Lietuvoje per metus sumažėjo 100 Lt/tne.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Janukonis

2013-04-12 16:45, atnaujinta 2018-03-08 09:44

„Iki šiol visi skaičiavimai buvo grindžiami tuo, kad biokuras leidžia turėti pigesnę šilumą, nei naudojant dujas, tačiau taip smarkiai kylant biokuro kainoms, tas skirtumas mažėja. O kainos kyla ir dėl to, kad nėra sukurta galimybių smulkiems pardavėjams ir pirkėjams sąžiningoje rinkoje gauti pačią geriausią kainą“, - interviu „Žinių radijui“ sakė A. Kubilius.

Realybė yra kitokia. Oficialiais ir visiems prieinamais Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) duomenimis, biokuro vidutinė kaina Lietuvoje per metus sumažėjo 100 Lt/tne (už toną naftos ekvivalento) arba 13 procentų (biokuro kaina VKEKK svetainėje nurodoma 4 lentelės punkte).

Šį šildymo sezoną vidutinė lietuviško kuro kaina šilumos tiekimo įmonėms sudarė 650 Lt/tne, prieš metus biokuras kainavo 750 Lt/tne su transportavimo mokesčiu.

Tai yra faktas, verčiantis kelti klausimą: kodėl A. Kubilius meluoja? Ar buvusio premjero tiesmukas melas yra desperatiškas bandymas sustabdyti vietinio biokuro verslo plėtrą ir pasirūpinti gamtinių dujų importuotojų verslo interesais? Kokie dar motyvai gali versti politiką žaisti tokį slidų melo žaidimą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.