„Ryanair“ su susisiekimo ministru nori pokalbio akis į akį

Airijos skrydžių bendrovė „Ryanair“ kviečia Lietuvos susisiekimo ministrą Rimantą Sinkevičių susitikti ir tikisi tiesiogiai aptarti savo pasiūlymus.

Airių skrydžių bendrovė "Ryanair" beldžiasi į susisiekimo ministro duris.<br>V. Balkūnas
Airių skrydžių bendrovė "Ryanair" beldžiasi į susisiekimo ministro duris.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 27, 2013, 3:00 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:35 PM

„Penktadienį, balandžio 26-ąją, parašiau ministrui, pakviesdamas jį susitikti, kad galėtume tiesiogiai jam pateikti savo pasiūlymus“, - išplatintame pranešime teigia Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ viceprezidentas Michaelis Cawley'is.

M. Cawley'is apgailestauja, kad R. Sinkevičius „emocingai“ sureagavo į „Ryanair“ ketinimus Kaune sumažinti skrydžių skaičių nuo lapkričio.

"Ryanair" pažadėjo sumažinti skrydžių skaičių, jei tik negaus daugiau pibigų jų rinkodarai ir reklamai. Seime, balandžio 25-ąją komentuodamas „Ryanair“ keliamas sąlygas, susisiekimo ministras pareiškė, kad kompanija turėtų suprasti, jog ji „veikia ne zulusų karalystėje“.

„Ryanair“ savo ruožtu šią savaitę pareiškė, kad bendrovė pasiūlė pervežti papildomai 500 tūkst. keleivių per metus, tačiau Susisiekimo ministerija į jos pasiūlymus nereagavo.

Teigiama, kad Kauno meras Andrius Kupčinskas kitą savaitę „Ryanair“ veiklą ir oro bendrovės keliamus klausimus ketina aptarti su buvusiu Kauno oro uosto vadovu, dabar - susisiekimo viceministru Arijandu Šliupu.

„Raynair“ šiuo metu skraidina iš Vilniaus ir Kauno. Pernai lapkritį bendrovei į Vilnių iš Kauno perkėlus 6 skrydžius, Kauno oro uosto finansinė padėtis pasidarė sudėtinga. Tačiau nuo kovo pabaigos „Ryanair“ iš Kauno vėl skraidina į Londono Getviko oro uostą, Birmingemą, Edinburgą, Palmą, Maltą ir Alikantę.

Skrydžių bendrovė Kaune turi vieną orlaivių techninio aptarnavimo ir remonto angarą, dar vieną stato šiuo metu.

„Ryanair“ į Lietuvą atėjo 2005 metų rugsėjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.