Pigiausi „Air Lituanica“ bilietai - 300 litų

Birželio pabaigoje startuojanti oro bendrovė „Air Lituanica“ iki šiol dar neturi vežėjo pažymėjimo. Tačiau gauti jį viliasi jau šio mėnesio pabaigoje, jeigu Civilinės aviacijos administracijos numatyto galutinio patikrinimo gegužės 23 dieną rezultatai bus palankūs. Pirmąja kryptimi į Briuselį „Air Lituanica“ skraidins šešis kartus per savaitę. O nuo liepos 8-osios aviacijos naujokė kasdien leisis ir Amsterdame. Planuojamos bilietų kainos - nuo 299 litų.

Planuojama, kad per antrąjį šių metų pusmetį į Briuselį „Air Lituanica” nuskraidins 15 tūkst. keleivių.
Planuojama, kad per antrąjį šių metų pusmetį į Briuselį „Air Lituanica” nuskraidins 15 tūkst. keleivių.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

May 15, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:09 PM

Bilietus bus galima įsigyti birželio pradžioje. Jie bus parduodami „Air Lituanica“ interneto svetainėje, taip pat tarptautiniuose bilietų pardavimo kanaluose.

Planuojama, kad per antrąjį šių metų pusmetį į Briuselį „Air Lituanica” nuskraidins 15 tūkst. keleivių, o į Amsterdamą – 20 tūkst. Iš viso per pirmą veiklos pusmetį oro bendrovė viliasi pervežti 70 tūkst. keleivių.

Kitais metais planuojama skraidyti ir į Stokholmą.

„Stengsimės būti pačiu patogiausiu vežėju tiek lietuviams, tiek užsienio keleiviams, keliaujantiems tiek darbo, tiek poilsio tikslu. Skirtingai nei žemų sąnaudų bendrovės, skraidinsime į pagrindinius oro uostus“, - sakė „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus.

Skrydžiai bus arba rytiniai, arba vakariniai, kad būtų patogu.

„Air Lituanica“ jau sudarė krypčių sąrašą: pirmiausia ji skraidys į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną, o vėliau pasiūlys maršrutus į Miuncheną, Prahą ir dar Maskvą. Į Rusijos sostinę, taip pat Prahą bei Miuncheną "Air Lituanica" yra numačiusi skraidyti nuo rudens. Į Berlyną lietuviai planuoja pradėti skraidyti rugpjūtį.

Skrydžių pradžiai "Air Lituanica" nuomosis du lėktuvus. Iš bendrovės "Estonian Air" nuomojamas 76 vietų orlaivis "Embraer 170", iš "Embraer" antrinės įmonės "ECC Leasing" - 86 vietų "Embraer 175".

„Air Lituanica“ planuoja šiemet gauti 40 mln. litų per pusmetį, kitais metais tikimasi sulaukti 140 mln. litų pajamų.

83 proc. oro bendrovės priklauso Vilniaus savivaldybei. 17 proc.– naujai įsteigtai bendrovei „Air Lituanica club“, į kurią susibūrė 15 privačių investuotojų.

Šiuo metu į bendrovę investuota 10 mln. litų. Per artimiausius dvejus metus turėtų būti investuota dar po 5 mln. litų.

Verslo plane numatyta kapitalą padidinti iki dvidešimties milijonų litų per trejus metus.

Planuojama iš privačių investuotojų pritraukti 2,5 mln. Lt investicijų, tai sudarytų ketvirtadalį pirminių investicijų (10 mln. Lt). Likę pinigai – iš Vilniaus miesto savivaldybės, tam pasitelktos Transporto vystymo programos lėšos.

Privačių investuotojų sąrašas turėtų išsiplėsti nuo 15 iki 30-ies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją