„Orlen“ logistikos problemos išspręstos, įmonė toliau investuos Lietuvoje

Lenkijos naftos koncerno „Orlen“

„Orlen Lietuva“ skaičiavo, jog investicijos į produktotiekį iš Mažeikių į Klaipėdą siektų apie 295,5 mln. litų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
„Orlen Lietuva“ skaičiavo, jog investicijos į produktotiekį iš Mažeikių į Klaipėdą siektų apie 295,5 mln. litų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 20, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:12 PM

„Po tam tikrų sunkumų - kaip jūs pamenate - „Orlen“ logistikos problemos yra daugiau mažiau išspręstos, „Orlen“ ketina toliau investuoti į infrastruktūrą“, - pirmadienį po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi žurnalistams sakė Lenkijos diplomatas.

Ambasadorius teigė iš susitikimų su „Orlen Lietuvos“ generaliniu direktoriumi Ireneuszu Fafara žinantis, kad įmonė šiuo metu ieško, kaip pagerinti logistiką.

„Orlen Lietuva“ pernai rudenį patvirtino svarstanti galimybę tiesti produktotiekį iš Mažeikių į Klaipėdą - produktotiekiu būtų siekiama optimizuoti logistikos sąnaudas. Produktų transportavimas vamzdynu yra pigesnis nei vežti juos geležinkeliu.

„Jie kaip tik dabar susitikinėja su energetikos, ūkio ir aplinkos ministras ir ieško gero sprendimo. Bet kiek aš žinau - jie turi pinigų šiam projektui“, - sakė J. Skolimowskis, tačiau projekto jis neįvardijo.

„Orlen Lietuva“ skaičiavo, jog investicijos į produktotiekį iš Mažeikių į Klaipėdą siektų apie 110 mln. JAV dolerių (295,5 mln. litų), jų finansavimo šaltinis kol kas nepatvirtintas.

„Orlen“ taip pat kelia klausimą dėl krovinių vežimo Klaipėdos kryptimi sąlygų pakeitimo - įmonė nori mažesnių tarifų. „Orlen“ vadovybė balandį pažadėjo Lietuvai dar kartą apsvarstyti savo poziciją dėl jau kelerius metus keliamų logistikos problemų, siekiant sumažinti krovinių vežimo tarifus Lietuvos teritorijoje, pirmiausia į Klaipėdos uostą, bei atstatant išardytą geležinkelio ruožą į Rengę Latvijoje.

Dėl to „Orlen“ ir „Lietuvos geležinkeliai“ tarėsi balandį Varšuvoje, kur pirmą kartą susitiko įmonių aukščiausio lygio vadovai.

Dujų jungčiai reikėtų ES paramos - Lenkijos ambasadorius 

 Lietuva ir Lenkija svarsto apie bendrą kreipimąsi dėl Europos Sąjungos (ES) paramos dujų jungties projektui, sako kadenciją baigiantis Lenkijos ambasadorius Vilniuje J. Skolimowskis. 

„Be Europos Komisijos paramos projektas nebus toks pelningas, ir premjeras (Algirdas Butkevičius - BNS) tam visiškai pritarė - kad kartu būtų einama į Briuselį su šiuo projektu“, - žurnalistams po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi pirmadienį Vilniuje sakė J. Skolimowskis. 

Diplomatas pridūrė, kad projektas turėtų įtilpti į numatytus terminus. 

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius gegužės pradžioje teigė, kad galima ES parama Lietuvos ir Lenkijos dujų jungčiai turėtų paaiškėti šių metų lapkritį Vilniuje vyksiančioje energetikos konferencijoje. 

Preliminariais skaičiavimais, dujų jungtis iš Lietuvos į Lenkiją kainuos apie 471 mln. eurų (1,625 mlrd. litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.