Ekspertas: atominė elektrinė - per didelis finansinis įsipareigojimas Lietuvai

Atominė elektrinė yra per

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 27, 2013, 10:39 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:48 AM

„AE - akivaizdžiai per didelis finansinis įsipareigojimas Lietuvos valstybei. Juolab neaišku, kaip toliau augs mūsų ekonomika, jei ir toliau prarasime tiek gyventojų. Aš netgi nemanau, kad elektra ar dujos yra didžiausia Lietuvos problema. Didžiausia problema - kad Lietuvoje mažėja gyventojų“ - interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė Ž. Mecelis.

Pasak jo, Lietuvoje saulės ir vėjo energetikos turėtų būti mažiau, biomasės daugiau, bet apskritai kuo mažiau žaliosios energetikos, tuo ekonomiškai efektyviau.

Lietuvos Vyriausybei Ž. Mecelis pataria emocijas ir geopolitiką atskirti nuo finansų: “Buvome branduolinė valstybė, bet nebesame, turėjome šį konkurencinį pranašumą, bet nebeturime. Tai, kad turėjome atominę elektrinę, nebegali būti veiksnys apsisprendžiant dėl naujos atominės elektrinės projekto. Pradedame faktiškai nuo nulio ir juo ilgiau ginčijamės, tuo labiau pralaimime, nes kiti tuo metu juda į priekį, o mes ne“.

Pasak Ž. Mecelio, Kaliningrade irgi visiškai neekonomiška statyti atominę, nes čia jau pastatytos dvi naujos dujinės elektrinės ir yra elektros perteklius, tačiau, anot jo, jei Kaliningrade bus pastatyta AE, regione tikrai bus daug pigios elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.