J. Neverovičius: „Dėl SGD terminalo biokuro plėtra nesustos“

Energetikos ministras Jaroslavas

Anot J. Neverovičiaus, rengiant SGD terminalo įstatymo projektą vyko glaudus bendradarbiavimas su Europos Komisijos atstovais dėl Europos Sąjungos (ES) teisės reikalavimų atitikties.<br>T. Bauras
Anot J. Neverovičiaus, rengiant SGD terminalo įstatymo projektą vyko glaudus bendradarbiavimas su Europos Komisijos atstovais dėl Europos Sąjungos (ES) teisės reikalavimų atitikties.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:35 PM

Tai interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ pareiškė ministras.

„Pagal naująjį modelį nebus reikalaujama pakeisti energijos gamybos procese naudojamą kuro rūšį ar vartoti tam tikrą iš anksto apibrėžtą gamtinių dujų kiekį, neatsižvelgiant į realų poreikį. Biokuro plėtra tikrai nebus stabdoma“, - sakė ministras.

Pasak jo, šiuo metu reguliuojami elektros ir šilumos gamintojai, energijos gamybai naudojantys gamtines dujas, ir gamintojai, teikiantys viešuosius interesus atitinkančias paslaugas, naudoja beveik du kartus daugiau gamtinių dujų nei reikalingas minimalus kiekis SGD terminalo veiklai užtikrinti.

Anot J. Neverovičiaus, rengiant SGD terminalo įstatymo projektą vyko glaudus bendradarbiavimas su Europos Komisijos atstovais dėl Europos Sąjungos (ES) teisės reikalavimų atitikties.

Pavasario sesijos pabaigoje Seimas panaikino vadinamąją 25 proc. taisyklę, kuri numatė, kad didieji dujų vartotojai privalo tiek iš būsimojo SGD terminalo, tiek iš „Gazprom“ pirkti po 25 proc. jiems būtino dujų kiekio.

Priimtos Suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymo pataisos numato, kad 540 mln. kubinių metrų per metus iš terminalo turės pirkti visi elektros ir šilumos gamintojai, kurių kainos reguliuojamos ir kurie teikia viešuosius interesus atitinkančias paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.