„Litgrid“ valdybos pirmininku ir nauju generaliniu direktoriumi išrinktas D.Virbickas

Antradienį vykusiame pirmajame „Litgrid“ valdybos posėdyje „Litgrid“ valdybos pirmininku ir nauju generaliniu direktoriumi išrinktas Daivis Virbickas.

„Litgrid“ valdybos pirmininku ir nauju generaliniu direktoriumi išrinktas Daivis Virbickas.
„Litgrid“ valdybos pirmininku ir nauju generaliniu direktoriumi išrinktas Daivis Virbickas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-10 15:46, atnaujinta 2018-02-22 08:54

D.Virbickas yra sukaupęs ilgalaikę elektros perdavimo sistemos vystymo strategijų kūrimo ir valdymo, elektros rinkų analizės ir įmonių valdymo patirtį.

Nuo 2010 m. gruodžio mėn. „Litgrid“ vadovavęs Virgilijus Poderys lieka dirbti valdybos patarėju.

„Pagrindiniai mano uždaviniai „Litgrid“ bus užtikrinti skaidrų ir efektyvų elektros perdavimo tarifo lėšų panaudojimą, sklandi ir savalaikė elektros perdavimo tinklo plėtra, laiku pabaigti strateginiai elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektai, pilnavertė integracija į Europos elektros rinką ir sistemas. Ir toliau atsakingai dalyvausime tarptautinėje Europos perdavimo sistemų operatorių darbe ruošiant naująsias elektros

Prieš tai „Litgrid“, Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus, Stebėtojų taryba ketverių metų kadencijai išrinko naują įmonės valdybą.

Be D.Virbicko, šiuo metu dirbančio komercijos direktoriumi vienoje iš tarptautinių energetikos kompanijų, į valdybą išrinktas Karolis Sankovskis ,nuo 2012 m. gegužės dirbantis „Litgrid“ Infrastruktūros plėtros departamento Projektų įgyvendinimo skyriaus projektų vadovu. Jo patirtis - darbas elektros įmonėse ir darbo su strateginiais ir tarptautiniais jungčių projektais.

Valdybos narys Vidmantas Grušas turi didelę įrenginių eksploatavimo, dispečerinio valdymo, perdavimo tinklo objektų plėtros patirtį. Nuo 2011 m. balandžio dirba „Litgrid“ perdavimo tinklo departamento direktoriumi.

Valdybos nariu išrinktas ir Rimantas Busila, šiuo metu einantis vadovaujamas pareigas stambioje finansų įmonėje, turintis finansų, investicijų ir vertybinių popierių valdymo patirties.

Pasak „Litgrid“ Stebėtojų tarybos pirmininko, energetikos viceministro Aleksandro Spruogio, nauja valdyba yra suformuota iš nemažą patirtį sukaupusių savo srities specialistų, todėl tikimasi, kad bus užtikrintas įmonės veiklos tęstinumas - elektros tinklų infrastruktūros plėtra, elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektų įgyvendinimas.

„Vienas svarbių uždavinių, kurį naujai valdybai iškėlė Stebėtojų taryba - skaidrios perdavimo tarifo lėšų naudojimo sistemos sukūrimas“, sakė A.Spruogis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.