Trys Rusijos įmonės pateko tarp stambiausių pasaulio energetikos bendrovių

Trys Rusijos bendrovės pateko į stambiausių pasaulio energetikos įmonių dešimtuką, teigiama spalio 30 d. paviešintame agentūros „Platts“ reitinge.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2013, 1:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:39 PM

Gazprom“ sąraše užėmė ketvirtąją vietą, „Lukoil“ – septintąją, o „Rosneft“ – devintąją. Visos trys rusų bendrovės reitinge pakilo, ypač „Lukoil“, pakilusi per keturias pozicijas.

Kitos penkios Rusijos bendrovės užėmė žemesnes vietas 250 pozicijų reitinge. Visos jos, net ir TNK-BP, šiuo metu valdoma „Rosneft“, atsidūrė pirmajame sąrašo šimtuke.

Kaip ir praėjusiais metais, reitinge pirmavo JAV bendrovė „ExxonMobil“ , o antroji buvusi Jungtinių Valstijų „Chevron“ apsikeitė vietomis su bendra Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų įmone – „Shell“. Dešimtuke taip pat išliko Norvegijos „Statoil“ , Prancūzijos „Total“ ir Kinijos „PetroChina“ bei SINOPEC.

Agentūros „Platts“ reitingas yra sudaromas pagal kelis kriterijus: aktyvų vertę, kapitalo grąžą, įmonės pelną ir pajamas. „Platts“ taip pat atskirai sudaro ir regionų bei skirtingų sektorių reitingus. Tiesa, tarp dešimties didžiausių Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regiono (EMEA) įmonių taip pat atsidūrė penkios Rusijos bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.