Energetikai dividendais papenės ir valstybės biudžetą

Tačiau R.Šadžius neatskleidė, kada ir kiek pinigų bus pervesta valstybei ir kam bus panaudotos viršplaninės įplaukos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 5:50 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:58 AM

Tačiau R.Šadžius neatskleidė, kada ir kiek pinigų bus pervesta valstybei ir kam bus panaudotos viršplaninės įplaukos.

„Visi šitie energetikos įmonių dividendai turi pildyti valstybės biudžetą, kuris finansuoja mūsų bendruomenės, mūsų visos visuomenės išlaidas“, – sakė R.Šadžius, paklaustas, ar dividendai gali būti panaudoti, išperkant „Lietuvos dujų“ akcijas iš Vokietijos energetikos bendrovės „E. ON Ruhrgas International“.

Jo teigimu, nėra numatyta, kam konkrečiai bus panaudotos šios lėšos.

„Lietuvos energija“ iš dviejų bendrovių, BNS skaičiavimais, turėtų gauti 239,012 mln. litų dividendų: iš „Lietuvos energijos gamybos“ – 144,012 mln. litų, iš „Lesto“- 94,817 mln. litų.

Pernai tuometė Visagino atominė elektrinė dividendų valstybei visai nemokėjo, tuo metu užpernai ji sumokėjo daugiausiai – 275 mln. litų dividendų.

„Lietuvos energijos“ grupėje, be „Lietuvos energijos gamybos“ ir „Lesto“, dar yra „Litgas“, „VAE SPB“, Duomenų logistikos centras ir Technologijų ir inovacijų centras.

Šių metų pradžioje „Lietuvos energijai“ taip pat buvo perduotos valdyti 17,7 proc. valstybei priklausančių „Lietuvos dujų“ akcijų.

Finansų ministerija iš valstybės valdomų įmonių šiemet tikisi gauti iš viso 129,676 mln. litų dividendų. Pernai jų gauta 104,274 mln. litų, nors buvo planuota 213,849 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.