Vyriausybės veiklai energetikoje išnarstyti dar prašo laiko

Parlamentinė laikinoji tyrimo

Komisija detaliau ir ilgiau nori analizuoti suskystintų gamtinių dujų terminalo Klaipėdoje projektą, kurį įgyvendinti turi "Klaipėdos nafta".<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Komisija detaliau ir ilgiau nori analizuoti suskystintų gamtinių dujų terminalo Klaipėdoje projektą, kurį įgyvendinti turi "Klaipėdos nafta".<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-24 14:03, atnaujinta 2018-02-15 04:09

Komisija detaliau ir ilgiau nori analizuoti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą, todėl jos veiklą siūloma pratęsti iki Kalėdų.

Tokį Seimo nutarimą prašo priimti šeši valdančiajai koalicijai priklausantys komisijos nariai: socialdemokratai Birutė Vėsaitė, Artūras Skardžiu bei Eduardas Šablinskas, „darbiečiai“ Raimundas Paliukas ir Kęstutis Daukšys bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Michalas Mackevičius, taip pat Drąsos kelio frakcijos atstovas Valdas Vasiliauskas. Atitinkamo nutarimo projektas užregistruotas Seime ir bus teikiamas antradienį.

Seimas praėjusį birželį įpareigojo komisiją išsiaiškinti, ar tiesa, kad „Klaipėdos nafta“ įsipareigojo už plaukiojančiosios suskystintų gamtinių dujų saugyklos nuomą mokėti 492 tūkst. litų per dieną, neatsižvelgiant į tai, ar ji bus naudojama. Komisija taip pat turėjo pateikti parlamentui atsakymą, ar tiesa, kad sutartyje dėl šios saugyklos nuomos nėra nurodyta likutinė saugyklos vertė.

Jeigu Seimas antradienį nesutiks pratęsti komisijos darbo, ji rinksis į posėdį balsuoti dėl išvados SGD terminalo klausimu. Tada bus balsuojama už visą išvadą ir ji bus teikiama Seimui.

Komisijos darbą Seimas jau du kartus yra pratęsęs. Komisijoje dirba 12 parlamentarų, iš kurių opozicijai priklauso keturi parlamentarai. Jie pateikė savo atskirąją nuomonę dėl komisijos išvadų. Į komisiją paskirtas „tvarkietis“ Ekonomikos komiteto narys Remigijus Žemaitaitis komisijos darbe nedalyvavo nuo jos veiklos pradžios ir išvadoms nepritaria.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.