Aplinkosaugininkai – už atliekų deginimą jėgainėje Kaune

Aplinkos apsaugos agentūra pritarė Kauno kogeneracinės jėgainės, kurioje būtų deginamos atliekos ir biokuras, poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2014, 11:47 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:03 PM

Agentūra savo sprendime pažymėjo, kad jėgainę ketinančios statyti bendrovės „Fortum“ veikla galės būti vykdoma įgyvendinus visas ataskaitoje ir sprendime numatytas poveikį aplinkai mažinančias priemones ir neviršijant ataskaitoje nurodytų ir teisės aktuose nustatytų poveikio aplinkai ir žmonių sveikatai rodiklių.

Aplinkosaugininkai nurodė, kad veiklos vykdymo metu „Fortum“ privalės tinkamai stebėti ir vertinti faktiškai daromą poveikį aplinkai bei sudaryti sąlygas visuomenei ir suinteresuotoms institucijoms susipažinti su poveikio aplinkai rodikliais.

Kauno kogeneracinę jėgainę planuojama pastatyti 4,7 ha žemės sklype, esančiame Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Jėgainė energijos gavybai planuoja naudoti netinkamas perdirbti nepavojingas buitines ir pramonines atliekas, biokurą ir durpes.

Planuojama, kad per metus 100MW galios jėgainė pagamins apie 560GWh šiluminės energijos ir apie 250GWh elektros energijos.

Kauno kogeneracinė jėgainė būtų pirmasis šilumos gamybos įrenginys Kauno regione, atitiksiantis naujuosius Europos Sąjungos aplinkosauginius reikalavimus, įsigaliosiančius 2016 m.

„Fortum“ kol kas nėra priėmusi galutinio sprendimo dėl investicijų į Kauno kogeneracinę jėgainę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.