Revizija sėkminga: premjeras terminalo poliais nenusivylė

Nuolat Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste apsilankantis ir šiuo metu

Kalamus polius A.Butkevičius su svita apipklaukė kateriu.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Kalamus polius A.Butkevičius su svita apipklaukė kateriu.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 11, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:35 PM

„Man buvo pažadėta, kad gegužės pabaigoje mes jau galėsime pasivaikščioti po ant sukaltų polių sumontuotą aikštelę, ant kurios bus paduodamos laivu atplukdytos dujos“, - teigė premjeras.

Apsilankęs bendrovėje „Klaipėdos nafta“ A.Butkevičius domėjosi būsimais kontraktais dėl dujų tiekimo. Vyriausybės vadovas buvo patikintas, kad jie su būsimais tiekėjais bus pasirašyti jau liepos viduryje.

Rudenį laukiama į Klaipėdą atplaukiant suskystintas gamtines dujas atplukdysiančio tankerio ir tuomet prasidės testavimo darbai.

Premjerui nerimo kelia „Klaipėdos naftoje“ beveik perpus sumažėjusi naftos produktų krova lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Taip atsitiko dėl to, kad pasaulyje kritus naftos kainoms sumažėjo naftos perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ pardavimai.

Sumažėjus įmonės apyvartai gerokai mažiau naftos produktų pradėta krauti „Klaipėdos naftoje“ ir dėl to smuktelėjo krovos kompanijos pelnas.

Dėl to vyriausybėje kitą mėnesį ketinama priimti nutarimą, leisianti „Klaipėdos naftos“ dividentus šiemet nukreipti į SGD terminalo statybą.

Premjeras pasidžiaugė, kad šiemet „Klaipėdos naftai“ finansinį stabilumą užtikrina Seimo nario Artūro Skardžiaus kritikuojama sutartis su Rusijos naftos kompanijos „Lukoil“ antrine įmone „Litasco“, kuri nepriklausomai nuo krovos rezervuoja naftos produktų talpyklas.

„Sieksime, kad rudenį „Klaipėdos nafta“ naudingą kontraktą su „Litasco“ galėtų pratęsti kitiems metams“, - sakė Vyriausybės vadovas.

A.Butkevičius teigė, kad socialdemokrato A.Skardžiaus vadovaujamos komisijos išvados dėl esą nuostolingų „Klaipėdos naftos“ įmonės sutarčių, yra pagrįstos labiau emocijomis: „Politikas turėtų suvokti, kad neatsakingus jo pareiškimus girdi ir šio svarbaus projekto partneriai. Valstybei tai gali tik pakenkti“.

Nors komisijos išvadoms yra pritaręs Seimas, premjero teigimu, pavyko susitarti, kad teisėsaugos institucijos su „Klaipėdos nafta“ susiijusių klausimų nenagrinėtų ir nedarytų įtakos projektui.

Iš Klaipėdos uosto išvykęs premjeras A.Butkevičius šiandien dalyvauja Klaipėdos Jūrininkų ligoninės 20 -- mečio jubiliejaus iškilmėse, susitiks su uostamiestyje Onkologijos centrą pastačiusiais pranciškonų vienuoliais.

Vyriausybės vadovas vakaroti žadėjo Palangoje. Šeštadienį jis dalyvaus kurorte pastatytos naujos sporto arenos atidaryme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.