Pigios dujos baigėsi - kainos vėl šauna į viršų

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija (LŠTA) praneša, kad šalies šilumos tiekimo įmonės dujas vėl perka didesnėmis kainomis, nei tai darė vasarą. Dujų brangimo priežastis – augantis JAV dolerio kursas euro atžvilgiu. Antro pagal naudojimą – vietinio biokuro kainos išlieka stabiliai žemomis.

Panašu, kad šią žiemą dujų vartotojai vėl turės dėl ko protestuoti.<br>D.Umbraso nuotr.
Panašu, kad šią žiemą dujų vartotojai vėl turės dėl ko protestuoti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 5:27 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:12 AM

„Artėjant šildymo sezonui augančios dujų kainos vėl verčia nerimauti. Šių metų birželį šilumininkai už dujas mokėjo 1471 litą už tne (tona naftos ekvivalento, be PVM, su transportavimo mokesčiu), šį rugsėjį kainos pašoko iki 1561 lito už tne.

Euro atžvilgiu vis brangstantis doleris ir toliau brangins dujas, o tai neigiamai atsilieps tų miestų, kurių šildymui naudojamos dujos, šilumos kainoms“, - teigė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Anot jo biokurą naudojantys miestai pagrindo nerimauti neturi – vietinis kuras ne tik išlieka pigiu, bet, lyginant su vasaros mėnesiais, net šiek tiek pinga. Birželį kainavęs 556 litus už tne, rugsėjį biokuras šilumininkams kainavo beveik trigubai pigiau, nei dujos - 550 litų už tne.

„Gera žinia, kad brangstančio dolerio poveikį dujų kainoms kiek amortizuos pinganti nafta, bet jos poveikis pasijus gerokai vėliau – po kelių mėnesių.

Deja tie keli mėnesiai, kai jausime vien brangstančio dolerio auginamos dujų kainos poveikį, sutaps su šildymo sezonu“, - sakė V.Stasiūnas.

Šilumos tiekėjų vertinimu vienintelis būdas patikimai mažinti išlaidas šildymui naudojamam kurui - o tuo pačiu ir šildymo kainas – dujų atsisakymas ir visuotinis perėjimas prie vietinio biokuro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?