Ministras atominės elektrinės statybų skubinti neketina

Energetikos ministras Rokas Masiulis nepateikia konkretaus atsakymo, ar Lietuvai reikia naujos atominės elektrinės Visagine. Anot jo, Lietuva energinio saugumo atžvilgiu stojasi ant kojų, todėl šio sprendimo skubinti nėra prasmės.

R.Masiulio nuomone, skubėti dėl atominės elektrinės dabar neverta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulio nuomone, skubėti dėl atominės elektrinės dabar neverta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:14 AM

„Nemažai darbų šiame projekte jau buvo padaryta, yra ir susitarimas tarp partijų, kad pagerinus šį projektą, toliau galima žiūrėti. Ta kryptimi yra dirbama“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė ministras.

„Mes dabar esame labai geroje kryžkelėje – Lietuva tvirtai atsistoja ant kojų. Su suskystintų gamtinių dujų terminalu mes bent jau esame garantuoti, kad mūsų nebus galima atjungti nuo dujų, dujas mes turėsime, o su jomis mes automatiškai turime ir elektros energijos.

Taip, šiuo metu elektros energiją gaminti iš dujų būtų brangiau, dėl to mes nemažą dalį importuosime, bet mes blogiausiu atveju jau esame pasiruošę, ir tokios situacijos, kaip Ukrainoje, pas mus būti negali. Nuo dabar turime protingai elgtis, pasižiūrėti, kuris kelias mums geriausias, kuris pats pigiausias“, – dėstė ministras.

R. Masiulis pripažino, kad svarstymai dėl atominės elektrinės statybų užsitęsė, tačiau, jo nuomone, tai natūralu dėl didelės projekto apimties. „Sakyčiau, jį (projektą, – ELTA) reikia po truputį vesti brandos keliu, ir einant tuo keliu, mes pamatysime, kokia jo tikroji nauda ir kaip jį vystyti“, – sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.