Valdantieji linksta PVM lengvatą šildymui naikinti nuo liepos

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM)

Iki kitų metų liepos siūloma ieškoti galimybių ir priimti pataisas, kaip būtų galima dar sumažinti šilumos kainas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki kitų metų liepos siūloma ieškoti galimybių ir priimti pataisas, kaip būtų galima dar sumažinti šilumos kainas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:26 AM

Valdančiųjų frakcijų atstovų darbo grupė antradienį nutarė įpareigoti tris frakcijas - socialdemokratus, „darbiečius“ ir „tvarkiečius“ - priimti tokį sprendimą. Apie tai BNS informavo parlamentarų darbo grupės vadovas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas.

Anot jo, toliau būtų ieškoma būdų, kaip energetikų sąskaita atpiginti šilumą, bei būtų kuriamos naujos nedideles pajamas gaunančių gyventojų rėmimo schemos.

Pasak B.Bradausko, siūloma analizuoti galimybę sumažinti energetikos įmonių pelno normą: „Sumažinti ją galbūt iki 2 proc. - tai leis atpigti šilumos paslaugas“.

Taip pat siūloma „peržiūrėti visus savikainos elementus“ bei energetikos įmonių vadovų algas: „Kad nebūtų po 20-30 tūkst. litų algos. Tai irgi leis kažkiek pinigų sutaupyti“.

Taip pat siūloma reguliuoti biokuro kainas ir reikalauti, kad jis būtų parduodamas tik per biržą.

„Nustatyti ribinę kainą. Kad nebūtų taip, kad vieni perka už toną keliais šimtais litų brangiau, o kiti pigiau. Pavesti urėdijoms gaminti biokurą, kad valdiška kaina būtų konkurencija privatiems biokuro gamintojams, kurie užkelia kainas“, - BNS teigė B.Bradauskas.

Seimo komiteto vadovas taip pat sakė, kad siūloma didinti neapmokestinamąsias pajamas vaikus auginančioms šeimoms ir nedideles pajamas gaunantiems asmenis.

„Žiūrėti kompensacijų galimybę per neapmokestinamąsias pajamų dydį už vaikus ir pasižiūrėti galimybę didinti neapmokestinamąsias pajamas vidutiniškai uždirbantiems žmonėms. Tarkime jauna šeima nieko neturi, neturi būsto, uždirba 4 tūkst. per abu, tai nėra didelės pajamos, kad įsigytų būstą, į tą kategoriją žmonių ir būtų orientacija“, - kalbėjo B.Bradauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.