Pramonininkų vadovas R. Dargis: D. Misiūnas turi likti

Su D.Misiūnu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

LPK viceprezidentu D.Misiūnas paskirtas pernai rugsėjį, „Lietuvos energijai“ jis vadovauja nuo 2013 metų liepos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LPK viceprezidentu D.Misiūnas paskirtas pernai rugsėjį, „Lietuvos energijai“ jis vadovauja nuo 2013 metų liepos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 6:22 PM, atnaujinta May 29, 2017, 1:48 AM

„Visų pirma, logika yra įdomi. Misiūnas yra ne kaip privatus žmogus LPK, o pagal mūsų įstatus mes esame asociacijų konfederacija, ir Misiūnas visų pirma yra Energijos gamintojų asociacijos prezidentas. (...) Čia bandoma įžvelgti tai, ko nėra. Misiūnas buvo išrinktas, jis turi pasitikėjimą. Ten galbūt yra niuansas, kad jis turėjo tai deklaruoti, nes čia nieko nėra slapta. Čia viskas vyko, nepažeidžiant Lietuvos įstatymų. Misiūnas, kaip asociacijos prezidentas, turi likti LPK prezidiume, tiek ir viceprezidentu prezidiumo“, – BNS sakė R.Dargis

Jo teigimu, jei D.Misiūnas pasitrauktų iš viceprezidento pareigų, tai būtų renkamas naujas viceprezidentas.

„Niekas nepasikeis. Reikės ieškoti naujo viceprezidento. Tokią situaciją mažų mažiausiai laikau nelogiška“, – kalbėjo R.Dargis.

Su D.Misiūnu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Tyrimą dėl D.Misiūno elgesio trečiadienį nutraukusi komisija nurodė neturinti duomenų, kad „Lietuvos energijos“ vadovas būtų atstovavęs LPK arba Nacionalinės Lietuvos energetikos asociacijai (NLEA) valstybės ar savivaldybių institucijose.

Tačiau, VTEK nuomone, D.Misiūnui gali kilti grėsmė pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą dėl LPK viceprezidento pareigų.

LPK viceprezidentu D.Misiūnas paskirtas pernai rugsėjį, „Lietuvos energijai“ jis vadovauja nuo 2013 metų liepos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.