Mokesčiams už elektrą ir dujas pakanka tik skaitiklių duomenų

Bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) ir „Lietuvos dujų tiekimas“ siūlo klientams atsiskaityti už elektrą ir dujas nenaudojant popierinių atsiskaitymo knygelių. Vietoj jų klientams siūloma laisvai pasižymėti atsiskaitymui reikiamus duomenis ir juos paprastai pateikti atsiskaitant internetu arba įmokų surinkimo vietose.

Atsiskaityti už dujas jau galima įmokų surinkimo vietoje pateikus tik skaitiklio duomenis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Atsiskaityti už dujas jau galima įmokų surinkimo vietoje pateikus tik skaitiklio duomenis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 18, 2017, 10:58 AM

ESO Paslaugų tarnybos direktorė Dalia Andrulionienė teigia, jog taip siekiama klientams dar labiau supaprastinti atsiskaitymą už paslaugas ir leisti kiekvienam pasirinkti patogiausią ir priimtiniausią mokėjimo būdą.

„Popierinė atsiskaitymo knygelė jau seniai nenaudojama užsienio šalyse, nes tai yra neefektyvus ir nepatogus būdas. Dažnai klientai mano, jog atsiskaitymo knygelė yra mokėjimą patvirtinantis dokumentas. Tačiau tai tėra duomenų kaupimo forma, paprastai tariant, – užrašų knygelė. Šiandien šiuolaikinės technologijos mums suteikia galimybę klientams pasiūlyti dar paprastesnį būdą fiksuoti duomenis ir susimokėti už paslaugas. Patogiausias būdas atsiskaityti už elektrą – savitarnos svetainėje www.manogile.lt ar išmaniojoje programėlėje „Gilė“. Joje galima greitai ir paprastai deklaruoti rodmenis“, – sakė D. Andrulionienė.

Taip pat klientai gali atsiskaityti interneto banke ir kitose elektroninėse sistemose, naudojant atsiskaitymo knygelės elektroninį atitikmenį.

„Popierinės atsiskaitymo knygelės gerokai nusileidžia patogumu ir funkcionalumu naujiems atsiskaitymo būdams. Savo klientus skatiname naudotis elektroniniais atsiskaitymo būdais, pavyzdžiui, savitarnos svetaine www.manogile.lt. Tai yra kur kas patogesnė priemonė, leidžianti išvengti klaidų deklaruojant rodmenis bei nuolatos atsiskaityti aktualiomis kainomis, taip pat patogiai stebėti dujų ir elektros vartojimo bei mokėjimų istoriją“, – sakė „Lietuvos dujų tiekimo“ komercijos departamento direktorius Haroldas Nausėda.

Klientai, kurie įmokų surinkimo vietose atsiskaito grynaisiais, turėtų nurodyti mokėtiną sumą ir kliento kodą. Daugelyje įmokų surinkimo vietų klientas gaus mokėjimą patvirtinantį čekį, kuriame bus matomas kliento kodas, sumokėta suma, apmokėti rodmenys, paslaugos pavadinimas.

ESO paslaugas teikia daugiau kaip 1,6 mln. klientų, „Lietuvos dujų tiekimas“ – beveik 0,6 mln. klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.