Kainų komisija iš naujo vertins „Vilniaus energijos“ šilumos kainas

Teismui įpareigojus, Kainų komisija

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2017, 8:13 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:02 PM

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas antradienį nutarė, kad Kainų komisija privalo iš naujo vertinti „Vilniaus energijos“ sąnaudas šilumos ir karšto vandens tiekimui.

Komisija teigia, kad būtinus sprendimus priims, kai išnagrinės teismo sprendimą.

Teismas komisijos nutarimus panaikino, išnagrinėjęs Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos, buvusio Vilniaus šilumos tinklų vadovo Broniaus Cicėno ir Vilniaus tarybos nario, buvusio miesto mero Juozo Imbraso bei „Vilniaus energijos“ skundus, kuriais prašyta panaikinti sprendimą dėl karšto vandens kainos.

Teismas konstatavo, kad nutarimus Kainų komisija priėmė, remdamasi „Vilniaus energijos“ pateikta prieštaringa ir neišsamia informacija.

2015 metų gruodį Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino Kainų komisijos 2010-ųjų gruodį priimtus sprendimus dėl „Vilniaus energijos“ kainos dedamųjų. Tuomet J. Imbrasas tikino, kad 2010-2015 metais vilniečiai už šilumą galėjo permokėti 104 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.