Lietuva – tarp ES atsinaujinančios energetikos lyderių

Lietuva yra viena iš

Lietuva yra viena iš sėkmingiausiai atsinaujinančią energetiką plėtojančių Europos Sąjungos (ES) šalių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuva yra viena iš sėkmingiausiai atsinaujinančią energetiką plėtojančių Europos Sąjungos (ES) šalių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 1:36 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:27 AM

Lietuvos mokslų akademijoje ministras pristatė svarbiausius šalies laimėjimus bei esminius ateities darbus. Pasak Ž. Vaičiūno, laikantis dabartinių tempų realu pasiekti, kad 2020 m. atsinaujinančių energijos išteklių dalis sudarytų 30 proc. visos elektros ir šilumos gamybos.

Ministras pabrėžė, kad kol Lietuva stipriai priklausoma nuo elektros energijos importo, reikia ieškoti būdų, kaip mažinti energijos suvartojimą.

„Pigiausia, tvariausia ir saugiausia energija yra nesuvartota energija. Tad energetinis efektyvumas, kai energija vartojama taupiai ir todėl jai išleidžiama mažiau, turėtų būti kiekvienos energetikos įmonės ir kiekvieno vartotojo tikslas“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Lietuvoje didžiausias energijos taupymo potencialas yra pastatuose, pramonės ir transporto sektoriuose. Todėl ypatingas dėmesys, be kitų sričių, turėtų būti skiriamas viešųjų pastatų renovacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?