Išnagrinėtas nepriklausomų šilumos gamintojų ginčas su „Vilniaus energija“

Valstybinė kainų ir energetikos

Kainų komisija, įvertinusi ir „Vilniaus energijos“ pateiktus duomenis, nustatė, kad šilumos tiekėjas teisingai ir pagrįstai apskaičiavo palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kainų komisija, įvertinusi ir „Vilniaus energijos“ pateiktus duomenis, nustatė, kad šilumos tiekėjas teisingai ir pagrįstai apskaičiavo palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos, lrytas.lt inf.

Feb 6, 2017, 1:36 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:25 PM

Ginčas kilo dėl 2016 m. lapkričio mėn. palyginamųjų šilumos gamybos sąnaudų, t. y. kainos, už kurią šilumos tiekėjas superka šilumą iš nepriklausomų šilumos gamintojų, skaičiavimo.

Nepriklausomi šilumos gamintojai – bendrovės „GECO Vilnius“, „Aliejaus investicijų projektai“ ir „Technology Projects“ Kainų komisijai pateiktame prašyme nurodė, kad „Vilniaus energija“ neteisingai apskaičiavo palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas, t. y. jos turėjusios būti ne 2,65 euro ct/kWh, o apie 3,2-3,3 euro ct/kWh.

Vis dėlto Kainų komisija, įvertinusi ir „Vilniaus energijos“ pateiktus duomenis, nustatė, kad šilumos tiekėjas teisingai ir pagrįstai apskaičiavo palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas.

Kainų komisija primena, kad šilumos tiekėjas turi supirkti visą nepriklausomų šilumos gamintojų pasiūlytą šilumos kiekį, neviršijant šilumos poreikio, jei pasiūlyta šilumos kaina yra mažesnė už šilumos tiekėjo viešai paskelbtas palyginamąsias šilumos gamybos sąnaudas. Taip siekiama skatinti konkurenciją šilumos sektoriuje ir sudaryti vartotojams dar palankesnes sąlygas šilumą gauti mažesnėmis sąnaudomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.