Kur dingo pinigai, kuriuos Rusija grąžino už permokėtas dujas?

Lietuvos vartotojai pastaruosius trejus metus už dujas mokėjo mažiau. Ši kompensacija skirta už permoką, kurią Lietuva patyrė dėl nesąžiningos „Gazprom“ kainodaros. Taip sako Energetikos ministerijos atstovas Andrius Jovaiša.

2014 m. pasiektas susitarimas su dujų tiekėju „Gazprom“ dėl 93,2 mln. eurų kompensacijos Lietuvos vartotojams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
2014 m. pasiektas susitarimas su dujų tiekėju „Gazprom“ dėl 93,2 mln. eurų kompensacijos Lietuvos vartotojams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT RADIJO laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Apr 15, 2017, 4:22 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 3:33 PM

Į LRT RADIJĄ paskambinusi klausytoja iš Vilniaus uždavė klausimą: „Kaip yra su lėšomis, kurias grąžino Rusija už permokėtas dujas? Mums buvo žadėta grąžinti pinigus. Kokia yra situacija?“

„2014 m. pasiektas susitarimas su dujų tiekėju „Gazprom“ dėl 93,2 mln. eurų kompensacijos Lietuvos vartotojams. Ji skirta už permoką, kurią Lietuva patyrė dėl nesąžiningos „Gazprom“ kainodaros 2013–2014 metais“, – teigia A. Jovaiša.

Jis priduria, kad Vyriausybės ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimu, 93,2 mln. eurų kompensacija buvo skirta sumažinti dujų kainas Lietuvos vartotojams. Mažesnės kainos buvo taikomos 3 metus. „Nuo 2014 m. liepos mėnesio iki šių metų liepos mėnesio. Todėl šiuo laikotarpiu dujų kubo maistui ruošti kaina sumažėjo 14,6 procento – iki 66 euro centų už kubą. O namų šildymui – netgi 22,5 procento iki 42 centų už kubą“, – aiškina Energetikos ministerijos atstovas.

Anot A. Jovaišos, nuo 2012 metų dujų kainos Lietuvos buitiniams vartotojams sumažėjo daugiau nei 40 procentų. „Tai yra vienas didžiausių mažėjimų visoje Europos Sąjungoje ir didžiausias tarp visų Baltijos šalių“, – sako A. Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“