Pradedama skirstyti dujų terminalo pajėgumus

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ pradeda kasmetinę procedūrą – SGD terminalo pajėgumų skirstymą naujiems dujų metams, kurie prasideda 2017 m. spalio 1 d. Pajėgumai skirstomi iš anksto, dar nepasibaigus dujų metams, atsižvelgiant į rinkos diktuojamą poreikį.

Tiek 2015, tiek 2016 m. gamtinių dujų rinkos dalyviai dalį pajėgumų rezervavo iš anksto.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tiek 2015, tiek 2016 m. gamtinių dujų rinkos dalyviai dalį pajėgumų rezervavo iš anksto.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-25 16:15, atnaujinta 2017-04-26 03:39

Bendrovė, kaip ir ankstesniais metais, iš anksto skelbia SGD terminalo pajėgumų rezervavimo procedūrą tam, kad terminalo naudotojai jau dabar galėtų planuoti SGD užsakymo ir gabenimo procesus. Tokią praktiką KN taiko nuo terminalo gyvavimo pradžios, kadangi išankstinė procedūra patogi ne tik naudotojams, bet ir bendrovei, o tai leidžia efektyviai planuoti terminalo darbą bei užtikrinti kokybiškas paslaugas.

Tiek 2015, tiek 2016 m. gamtinių dujų rinkos dalyviai dalį pajėgumų rezervavo iš anksto.

„Nuo pat SGD terminalo veiklos pradžios matome terminalo naudotojų poreikį terminalo pajėgumus rezervuoti dar nepasibaigus dujų metams. Terminalas veikia taip lanksčiai, kad galime suderinti ir iš anksto planuojančiųjų, ir metų eigoje SGD įsigyjančių terminalo naudotojų poreikius. Tai jiems leidžia efektyviausiu būdu formuoti tiekimo portfelius, operatyviai reaguoti į rinkos pokyčius ir užtikrinti žemiausias kainas vartotojams“, – sako Mindaugas Jusius, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Bendrovė nuolat skelbia ir atnaujina savo interneto svetainėje informaciją apie laisvus SGD terminalo pajėgumus, kuriuos galima įsigyti einamaisiais dujų metais, trunkančiais nuo 2016 m. spalio 1 d. iki 2017 metų spalio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.