Ž. Vaičiūnas: galutinis politinis sutarimas dėl sinchronizavimo – kitų metų birželį

Europos Komisijos (EK) ir 4 šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos – energetikos ministrai sutarė, kad galutinis politinis sutarimas dėl Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo su kontinentine Europa, dalyvaujant ES vadovams, turėtų būti pasirašytas kitų metų birželio mėnesį.

Sutarta pirmadienį už energetiką atsakingų Europos Sąjungos ministrų susitikime Briuselyje, BNS pranešė Lietuvos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sutarta pirmadienį už energetiką atsakingų Europos Sąjungos ministrų susitikime Briuselyje, BNS pranešė Lietuvos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 12:34 PM

Dėl to sutarta pirmadienį už energetiką atsakingų Europos Sąjungos ministrų susitikime Briuselyje, BNS pranešė Lietuvos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

„Sutarta, kad toliau kiekvienas tarpinis žingsnis bus kontroliuojamas ir koordinuojamas, nes kito pasirinkimo nebeturime: turime sutarti tiek techniniu, tiek politiniu lygiu iki kitų metų birželio (...). Pagrindinė žinia, ir tikrai jaučiu, kad kitais metais priimsime galutinius sprendimus. Labai svarbu bus tai, kad galėsime pradėti ENTSO-E procedūrą“, – BNS sakė Ž. Vaičiūnas.

Pasak jo, Briuselyje pasiektas svarbus sutarimas, kad šiuo metu atliekamos dvi sinchronizavimo studijos bus galutinės.

„Iki šiol dirbome nuo studijos iki studijos – tokiu principu. Tai šiandienos susitikime aiškiai parašyta, kad šitos dvi studijos bus paskutinės – būtent dinaminė ir dažnio studija. Tai yra šio susitikimo nemažas pasiekimas, kad jau sutarta dėl tų studijų turinio ir visos valstybės žino, kas tose studijose bus – tai yra informacija bus pakankama, kad mes priimtume sprendimą“, – kalbėjo energetikos ministras.

Jo teigimu, tarpiniai studijų rezultatai Europos Vadovų Tarybai galbūt bus pateikti jau kovo mėnesį.

Ministrų susitikime ir EK pirmadienį patvirtintas išsamus veiksmų planas – jis numato konkrečius veiksmus ir darbų tvarkaraštį iki 2018 metų birželio mėnesio, įskaitant abejų studijų – dažnio ir dinaminės – rengimą.

Susitikime dalyvavo už energetikos sąjungą atsakingas Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius ir už klimato politiką bei energetiką atsakingas eurokomisaras Miguelis Ariasas Canete (Migelis Arijas Kanjetė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.