Dauguma vokiečių nebenori euro

Dauguma vokiečių mano, kad jų šaliai būtų geriau neturėti euro, o šalies ekonomikos ministras dar kartą suabejojo Graikijos ateitimi bendros valiutos bloke, praneša AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2012, 1:39 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:57 PM

Remiantis Vokietijos laikraščio „Bild am Sonntag“ užsakymu atliktos apklausos rezultatais, 51 proc. vokiečių mano, kad didžiausiai Europos ekonomikai geriau sektųsi už euro zonos ribų, o 29 proc. apklaustųjų teigė, kad tada Vokietijos padėtis būtų blogesnė.

71 proc. apklausos dalyvių taip pat sakė maną, kad Graikija turėtų palikti euro zoną, jeigu neįstengs vykdyti taupymo pažadų.

Vokietijos ekonomikos ministras Philippas Roesleris interviu „Bild am Sonntag“ sakė, kad labai abejoja dėl Graikijos gebėjimo išlaikyti pažadus įgyvendinti reformas.

„Jeigu Graikija neįgyvendins savo įsipareigojimų, daugiau pinigų ji negaus. Tada Graikija taptų nemoki“, - laikraščiui sakė F. Roesleris.

F. Roesleris ir jo partijos nariai anksčiau dažnai išreiškė abejones dėl Graikijos ryžto laikytis įsipareigojimų ir įgyvendinti skausmingas, bet būtinas reformas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.