Barniai gali pakenkti visai sąjungai

Italijos premjeras Mario Montis perspėjo apie psichologinį Europos susiskaldymą, kuriam būtina neleisti plisti, informuoja BBC.

„Susidarė fronto linija tarp šiaurės ir pietų. Yra abipusių išankstinių nusistatymų. Tai kelia didelį nerimą ir mes turime su tuo kovoti“, - sakė M. Montis.<br>Reuters.
„Susidarė fronto linija tarp šiaurės ir pietų. Yra abipusių išankstinių nusistatymų. Tai kelia didelį nerimą ir mes turime su tuo kovoti“, - sakė M. Montis.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2012, 3:20 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:37 PM

Interviu sekmadienio laikraščiui „Spiegel“ M. Montis sakė, kad dėl euro zonos krizės kyla nacionaliniai barniai, kurie gali pakenkti ES.

Dėl tarptautinių kreditorių Graikijai priskirtų griežtų taupymo sąlygų sustiprėjo graikų pasipiktinimas, o ypač jie jį nukreipia į Vokietiją.

„Susidarė fronto linija tarp šiaurės ir pietų. Yra abipusių išankstinių nusistatymų. Tai kelia didelį nerimą ir mes turime su tuo kovoti“, - sakė M. Montis.

Jis perspėjo, kad dėl euro zonos žlugimo „būtų sunaikintas Europos projekto pagrindas“. „Todėl svarbiausia valstybių lyderių užduotis yra paaiškinti savo piliečiams tikrąją Europos padėtį ir nesileisti į nusistatymus“, - pažymėjo Italijos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.