T. Blairas nerimauja dėl galimo Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas „labai nerimauja“, kad šalies gyventojai, balsuodami referendume, gali nuspręsti, jog Didžioji Britanija turėtų pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES), informuoja „EurActiv“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-10 19:05, atnaujinta 2018-03-17 11:03

Interviu Vokietijos laikraščiui „Die Zeit“ jis pridūrė, kad įgūdžių perdavimas Europos Sąjungai turėtų reikšti ir didesnį demokratinį teisėtumą, ir pabrėžė, kad „Didžioji Britanija šiame procese turi vaidinti svarbų vaidmenį“.

T. Blairas perspėjo, kad netinkamai vykdant šį procesą gali kilti „politinė krizė, kuri gali tapti tokia pat didelė kaip euro zonos skolų krizė“, o „žmonės nepritars tautinės valstybės panaikinimui“.

Gegužę ES prekybos komisaras Peter Mandelsonas paragino surengti referendumą dėl Didžiosios Britanijos ateities ES.

Remiantis naujausių apklausų rezultatais, vis daugiau britų referendume balsuotų už Britanijos narystės ES panaikinimą. Dabartinis premjeras Davidas Cameronas praėjusį mėnesį sakė, kad rengti referendumą šiuo klausimu yra visiškai normalu.

Jo tonas su ES buvo ganėtinai griežtas. Gruodį jis vetavo naująją ES fiskalinę sutartį. Didžiosios Britanijos euroskeptikai tikina, kad ES taisyklės varžo šalies ekonomiką, be to, sąjungai mokamos milijardinės įmokos. Anot jų, šios problemos būtų išspręstos pasitraukus iš ES.

Kita vertus, ES rėmėjai teigia, kad pasitraukimo atveju Britanija prarastų įtaką ES - didžiausioje savo prekybos partnerėje, o sąjungos taisyklės šaliai vis tiek galiotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.