Trys iš keturių lietuvių kaltina verslą nesąžininga veikla

RAIT atliktos viešosios nuomonės tyrimo duomenimis 74 proc. šalies gyventojų mano, kad verslas Lietuvoje yra nesąžiningas - tai yra 10 procentinių punktų mažiau nei 2011 m. Didžiausią neigiamą pokytį patyrė bankų ir draudimo sektorius.

Pasitikėjimas bankais ir draudimo sektoriumi per metus sumažėjo perpus.<br>123rf
Pasitikėjimas bankais ir draudimo sektoriumi per metus sumažėjo perpus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:43 AM

Teigiančių, kad verslas yra sąžiningas, lyginant su praėjusiais metais, padaugėjo 4 procentiniais punktais, ir sudarė 16 proc. visų apklaustųjų. 

Ryšių su visuomene agentūros „Nova media“ užsakymu RAIT atliktos viešosios nuomonės tyrimo duomenimis, per metus Lietuvoje padaugėjo gyventojų, neturinčių nuomonės apie verslo sąžiningumą: praėjusiais metais nuomonės neturėjo kas dvidešimt penktas gyventojas, šiemet - kas dešimtas.

„Praėjusiais metais buvo pradėta daug iniciatyvų verslo įvaizdžiui visuomenėje gerinti, sumažėjo pranešimų apie masinius darbuotojų atleidimus, atlyginimų mažinimą, kito visuomenės lyderių bei politikų retorika apie verslą. Visi šie dalykai lėmė, kad nuomonė apie verslą šiek tiek pagerėjo, tačiau pokytis kol kas yra labai nedidelis“, - sako ryšių su visuomene agentūros „Nova media“ vyresnysis partneris Arijus Katauskas.

Pasak A. Katausko, nors apklaustųjų, kurie mano, kad verslas Lietuvoje yra nesąžiningas, sumažėjo, padaugėjo žmonių, kurie šiuo klausimu nuomonės neturi. Vienareikšmiškai verslą vertinančių kaip sąžiningą skaičius išliko toks pats kaip ir pernai - 2 proc.

Dešimtadalis Lietuvos gyventojų teigė labiausiai pasitikį informacinių technologijų įmonėmis (2011 m. - 11 proc.), 9 proc. - telekomunikacijų (2011 m. - 10 proc.), 7 proc. - transporto ir pervežimų (2011 m. - 9 proc.) kompanijomis. Didžiausią neigiamą pokytį patyrė bankų ir draudimo sektorius: 2011 m. šiuo sektoriumi pasitikėjo 10 proc., šiemet - perpus mažiau - 5 proc.

„Akivaizdu, kad teigiamą pastarųjų metų aktyvios finansų bei kitų sektorių komunikacijos poveikį nusvėrė vieno didžiausių Lietuvoje veikusių bankų griūtis. Nors pasitikėjimo lyderiai išliko tie patys, bendras pasitikėjimas įvairiais verslo sektoriais sumažėjo keliais procentiniais punktais“, - teigia A. Katauskas.

Pasak A. Katausko, pasitikėjimo verslu lygis taip pat yra susijęs su žmonių finansine situacija, išsilavinimu. Tyrimas rodo, kad vidurinį išsilavinimą įgiję bei mažas pajamas gaunantys Lietuvos gyventojai dažniau nepasitiki nė vienu verslo sektoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.