M. Montis: „Italija nebekelia grėsmės euro zonai“

Italija, kurioje per pastaruosius metus buvo įvykdyta grupė ekonominių reformų, daugiau nebekelia grėsmės euro zonos stabilumui, pirmadienį pareiškė Italijos premjeras Mario Montis, informuoja „RIA Novosti“.

„Todėl labai svarbu ne tik nenukrypti nuo priimtų reformų, bet ir užtikrinti, kad jos bus vykdomos ir artimiausius metus“, - sakė EBPO generalinis sekretorius.<br>Reuters.
„Todėl labai svarbu ne tik nenukrypti nuo priimtų reformų, bet ir užtikrinti, kad jos bus vykdomos ir artimiausius metus“, - sakė EBPO generalinis sekretorius.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-24 15:23, atnaujinta 2018-03-16 15:01

„Dėl didžiulio darbo, įdėto šalyje per pastaruosius dvylika mėnesių, Italija išbraukta iš sąrašo šalių, kurios kelia problemų euro zonos stabilumui“, - pareiškė M. Montis, atidarydamas Romoje tarptautinę Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) konferenciją, skirtą struktūrinėms reformoms Italijoje. Pasak Italijos vyriausybės vadovo, jau kiti metai bus „ekonomikos augimo metai“.

EBPO generalinio sekretoriaus Angelo Gurria nuomone, Italijoje vykdomos struktūrinės reformos gali padidinti šalies BVP iki 4 proc. per artimiausius ketverius metus.

„Todėl labai svarbu ne tik nenukrypti nuo priimtų reformų, bet ir užtikrinti, kad jos bus vykdomos ir artimiausius metus“, - sakė EBPO generalinis sekretorius.

Kaip rugsėjį pranešė Italijos nacionalinis statistikos institutas, šalies ekonomika vis dar nesitraukia iš recesijos. Šalies BVP antrąjį metų ketvirtį, palyginti su sausio-kovo laikotarpiu, susitraukė 0,8 proc. Lyginant su 2011 m. antruoju ketvirčiu, šalies ekonomika nusmuko 2,6 proc., tuo tarpu analitikai prognozavo 2,5 proc. BVP nuosmukį.

Italijos vyriausybė praėjusią savaitę sumažino šalies ekonomikos plėtros prognozę dėl pablogėjusios situacijos pasaulio ekonomikoje.

Naujausiomis prognozėmis, šalies BVP 2012 metais susitrauks 2,4 proc., o 2013 m. - 0,2 proc., kai tuo tarpu balandį buvo prognozuojamas atitinkamai 1,2 ir 0,5 proc. nuosmukis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?