Rusijos ūkio augimas sulėtės

Pasaulio bankas prognozuoja, kad Rusijos ekonomikos augimas per ateinančius metus sulėtės, ir ragina vyriausybę pinigus, kaip ir planuota, leisti taupiai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2012, 2:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:40 AM

Bankas numato, kas Rusijos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas sulėtės nuo 4,3 proc. pernai iki 3,5 proc. šiemet, o kitąmet sieks 3,6 proc. Ūkio augimas sulėtės dėl nepalankių pagrindinių veiksnių, sausros žemės ūkio sektoriuje, augančios infliacijos ir visame pasaulyje sumažėjusio pasitikėjimo.

Savo prognozę šiems metams bankas sumažino 0,3 proc., o kitų metų - 0,6 proc. Tokį sprendimą lėmė prastas grūdų derlius ir silpnesnė nei tikėtasi pasaulinė aplinka.

Banko ataskaitoje pažymima, kad pagrindinė grėsmė Rusijos ekonomikai tebėra naftos kainų kritimas, atsiradus tiekimo trukdžiams Artimuosiuose Rytuose ar sulėtėjus pasaulinės ekonomikos augimui.

Bankas ragina Rusijos vyriausybę lėšas leisti atsargiai ir taupyti pajamas iš naftos.

Ataskaitoje pažymima, kad infliacija iki šių metų pabaigos sieks 6,5-7 proc., o kitąmet gali viršyti 5-6 proc. banko planinį rodiklį.

Nepaisant augančios infliacijos, bankas numato, kad privatus vartojimas ir toliau išliks pagrindiniu ūkio augimo varikliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.