Kipro nemokumas – grėsmė euro zonai

Šią savaitę rinkų dėmesys bus sutelktas į Kipro parlamentą, kuris turėtų balsuoti dėl dalinio indėlių nurašymo, taip išgelbėjant šalį nuo nemokumo grėsmės. Pritarus euro grupės reikalavimams nurašyti iki 10 proc. Kipro bankuose laikomų indėlių (nurašyta suma siektų beveik 6 mlrd. eurų), Kiprui būtų skirta 10 mlrd. eurų finansinė parama. Nepritarus šiam sprendimui kyla grėsmė, kad Kipro bankų sektorius patirs didžiulių problemų, o šalis nesugebės išlikti euro zonoje.

Anot K. Celiešiaus, Šią savaitę rinkų dėmesys bus sutelktas į Kipro parlamentą, kuris turėtų balsuoti dėl dalinio indėlių nurašymo, taip išgelbėjant šalį nuo nemokumo grėsmės.
Anot K. Celiešiaus, Šią savaitę rinkų dėmesys bus sutelktas į Kipro parlamentą, kuris turėtų balsuoti dėl dalinio indėlių nurašymo, taip išgelbėjant šalį nuo nemokumo grėsmės.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

Mar 18, 2013, 3:22 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:06 PM

Lenkijoje galėjo augti nedarbas ir susitraukti pramonė

Finansų rinkų dalyvių paskutiniu metu nedžiugina ir Lenkijos ekonomikos duomenys. Šią savaitę skelbiami rodikliai gali atskleisti, kad šalies ekonomikos lėtėjimas palietė ir darbo rinką. Laukiama nedarbo lygio augimo vasario mėnesį nuo 14,3 proc. iki 14,5 proc. Rinkos ypač lauks antradienį skelbiamų pramonės duomenų – „Danske Bank“ prognozuoja, kad Lenkijos pramonė per metus susitraukė 1 proc.

Laukiama lengvo sujudimo JAV nekilnojamojo turto sektoriuje

JAV šią savaitę vyraus naujienos iš nekilnojamojo turto rinkos. Antradienį paaiškės, kiek buvo pradėta naujų būstų statybų. Po vangoko sausio vasarį naujų statybų skaičius galėjo išaugti 2,8 proc. – iki 915 tūkst. Ketvirtadienį rinkas pasieks JAV nenaujų būstų pardavimų statistika, kuri taip pat turėtų parodyti lengvą augimą vasario mėnesį.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.