Bazinių palūkanų normų mažinimo euro zonoje artimiausiu metu nelaukiama

Šį ketvirtadienį, kai JAV švęs nepriklausomybės dieną, Europoje investuotojų dėmesio centre bus Europos centrinio banko skelbiamas sprendimas dėl bazinių palūkanų normų mažinimo. Dauguma rinkos dalyvių nesitiki, kad bus rėžiamos palūkanos, tačiau laukiama, jog M. Draghi ir toliau akcentuos pagrindinį siekį – palaikyti žemas palūkanų normas euro zonoje.

Anot K. Celiešiaus, dauguma rinkos dalyvių nesitiki, kad bus rėžiamos palūkanos.
Anot K. Celiešiaus, dauguma rinkos dalyvių nesitiki, kad bus rėžiamos palūkanos.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

Jul 1, 2013, 7:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:55 AM

Trečiadienį bus paskelbtas pirminis bendras euro zonos gamintojų pasitikėjimo liepos mėnesio indeksas. Tikimasi, kad jis išliks toks pat, kaip ir gegužę, ir sieks 48,6. Tai atspindi rinkos dalyvių lūkesčius, kad didesnė dalis gamintojų euro zonoje dar mato rinkos susitraukimo požymių.

Anglijos centrinio banko sprendimai

Ketvirtadienį Anglijos centrinis bankas, taip pat kaip ir ECB, skelbs sprendimą dėl bazinių palūkanų normų. Rinkos dalyviai taip pat nesitiki, kad bazinės palūkanos būtų mažinamos, kurios šiuo metu siekia 0,50 proc. Tačiau investuotojai akylai stebės po susirinkimo vyksiančią konferenciją. Mat jos metu pirmą kartą viešai pasisakys naujasis Anglijos centrinio banko vadovas Mark Carney, prieš tai daugiau kaip penkerius metus vadovavęs Kanados centriniam bankui.

JAV laukiama darbo rinkos rodiklių

Nors ketvirtadienį JAV rinkos nedirbs – šalis švęs nepriklausomybės dieną – rinkos dalyviai lauks pirmą trečio šių metų ketvirčio savaitę skelbiamų makroekonominių JAV duomenų. Be abejo, svarbiausi jų bus paskelbti penktadienį – tai JAV darbo rinkos duomenys. Analitikai mano, kad birželio mėnesį naujų darbo vietų JAV buvo sukurta šiek tiek mažiau negu gegužės mėnesį, 165 tūkst., o nedarbo lygis turėjo sumažėti nuo 7,6 proc. iki 7,5 proc. Tikimasi, kad šie skaičiai atspindės šiuo metu esančią JAV Federalinės rezervų sistemos (FED) poziciją, kad JAV nedarbo rinka po truputį atsigauna, ir FED metų pabaigoje jau gali pradėti mažinti JAV ekonomikos skatinimą.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.