A.Kubilius: „2014-ųjų biudžetas – valdžios savanaudiškumo biudžetas“

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, vertindamas antradienį Seimui planuojamus pristatyti 2014 metų biudžeto projektus, teigia norįs pagirti už gana neblogus makro skaičius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 2:08 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:50 PM

„Nors dar nebuvo galimybių detaliau susipažinti su visais skaičiais, tačiau preliminarią nuomonę galiu pasakyti: biudžeto sudarytojus galima pagirti už gana neblogus makro skaičius. Pirmiausia – fiskalinio deficito skaičius. Nors dar aiškinsimės dėl atskirų mokestinių pajamų skaičių, biudžetą socialinio sąžiningumo požiūriu galiu vertinti tik labai kritiškai.

Ir jeigu po diskusijų Seime liks tas, ką matome Vyriausybės pateikiamuose biudžeto projektuose ir ką mes nesėkmingai bandėme pakeisti visą rudenį: kad nuo sausio 1 d. premjero alga didės 2500, ministrų – 2200, Seimo narių – 1800, o eilinio bibliotekininko – 0 litų, aš tokį biudžetą vadinsiu „valdžios ciniško savanaudiškumo biudžetu“ ir kviesiu visus balsuoti prieš jo priėmimą“,– sakė A. Kubilius.

Jo teigimu, savanaudiškumo nebus galima pridengti jokia politine demagogija ar pseudoteisiniais argumentais. „Ir socialdemokratams cinišku valdžios savanaudiškumu siūlau nebandyti paprastų žmonių, kurie viską mato, kantrybės“,– sakė A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.