Pasaulio spaudoje: nuo to, kaip Silicio slėnis žudo inovacijas iki šiuolaikinių biuro patalpų kritikos

Šią savaitę jums paskaityti siūlome apie tai, kaip Silicio slėnis žudo inovacijas, kaip Rytų spiritualizmas veikia Vakarų kapitalizmą, „Youtube“ komentarų skilties revoliuciją, amerikietį, atradusį verslumo aukso gyslą ir kodėl šiuolaikiniai biurai yra pragaras žemėje.

Užsienio žiniasklaidos priemonių apžvalga.<br>123rf nuotr.
Užsienio žiniasklaidos priemonių apžvalga.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 22, 2013, 6:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:12 AM

1. Kodėl Silicio slėnis investuoja į instagramas, bet ne į tikrą proveržį galinčias padaryti inovacijas aiškinasi Pathfinder:

„Mano tezė paprasta. Silicio slėnis nėra įšvystęs tokios įmonės, kaip „Hyperloop“ – nors planai jai yra daugiau nei dešimtmetį – nes egzistuoja sisteminė problema pačioje startuolių ekosistemoje. Trumpai tariant, Silicio slėnis pražudė daugybę inovacijų“.

2. Kaip Rytų spiritualizmas veikia Vakarų kapitalizmą rašo The Economist:

„Savo 1905 metų knygoje „Protestantiška etika ir kapitalizmo dvasia“ Maxas Weberis aiškino, jog būtent protestantų etika leido kapitalizmui užaugti. Šiandien atrodo, kad kapitalizmą palaiko budizmo dvasia. Kai protestantai pabrėžė išskaičiavimą ir discipliną, budistai daugiausiai dėmesio skiria „minties ramybei“.

3. „Youtube“ įgyvendina savo komentarų skilties revoliuciją, BBC ją įvertino:

„Kiek dėmesio turėtume skirti nepažįstamojo nuomonei? Jei paklaustume „Youtube“, atsakymas būtų – nedaug. Vaizdo įrašų dalinimosi svetainė pakeitė tai, kaip jo vartotojai dalinasi komentarais. Nuo šiol jie privalės užsiregistruoti socialiniame tinkle „Google+“ ir tik tada galės išdėstyti savo mintis“.

4. Verslumo aukso gyslą atradusį amerikietį kalbina Fast Company:

„Mano „amazon-whisperer"="">amazon-whisperer"" target="_blank">Amazon“ paieška buvo labai specifinė. Norėjau nebrangaus, vandeniui atsparaus, „Bluetooth“ ryšį palaikančio, pakraunamo garsiakalbio, kad galėčiau klausytis radijo laidų duše. Tikėjausi daugybės pasirinkimo variantų. Vietoje to, gavau tik vieną“.

5. Apie tai, kodėl šiuolaikiniai biurai yra pragaras žemėje rašoma Harvard Business Review:

„Mano darbo vieta panaši į besiplečiantį monstrą. Mano daiktai rikiuojasi per visą stalą, kuriuo dalinuosi su keliais kitais redaktoriais, veržiasi laukan, užima neutralias teritorijas, kol galų gale okupuoja svetimas. Rytuose stovi knygų legionai, popieriai ir užrašai. Vakaruose išėjimą užstoja krūvos panaudotų maišelių, čekių ir pamirštų kavos puodelių“.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.