Lietuviai pamils eurą, jei jis bus įvestas sklandžiai

Lietuvoje euras bus įvestas nuo 2015 metų sausio pradžios.

Anot R.Vilpišausko, Lietuvoje pavykus nuo kitų metų sklandžiai įsivesti eurą, žmonių pasitikėjimas bendra ES valiuta sustiprėtų.<br>M.Kulbio nuotr.
Anot R.Vilpišausko, Lietuvoje pavykus nuo kitų metų sklandžiai įsivesti eurą, žmonių pasitikėjimas bendra ES valiuta sustiprėtų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:24 PM

"Juolab kad įvertinant fiksuotą lito kursą euro atžvilgiu, iš esmės pinigų politika Lietuvoje nepasikeistų. Pasikeistų tik pačios valiutos išvaizda“, - LRT radijui sakė jis.

Anot R.Vilpišausko, Lietuvoje pavykus nuo kitų metų sklandžiai įsivesti eurą, žmonių pasitikėjimas bendra ES valiuta sustiprėtų.

"Pasitikėjimo kaita, žmonių pritarimas ar nepritarimas šiam projektui gali ypač priklausyti, ar pasiteisins baimė, kad, įvedus Lietuvoje eurą, prekės pabrangs.

„Kaip rodo kitų Baltijos šalių patirtis, ta baimė nepasitvirtino“, - sakė jis.

Pasak VU TSPMI vadovo, didelė problema, kad Lietuvoje politinio pobūdžio iniciatyvos ir diskusijos kyla pavėluotai.

„Visgi stojant į Europos Sąjungą ir derantis dėl narystės bei vėliau, ar ratifikuojant Stojimo sutartį, buvo tinkamiausias metas diskutuoti ir dėl bendros valiutos įvedimo“, - tvirtino R.Vilpišauskas.

Jo nuomone, tai didžiosios dalies Lietuvos politinio elito bėda, kad tada, kai laikas svarstyti ir gerai pasverti sprendimus, kurie bus priimami ateityje, tai daroma atsainiai ir labai lengva ranka.

„Tada, kai jau ateina laikas įgyvendinti, ar kai prasideda įgyvendinimo procesas, atsiranda tų, kurie ima kvestionuoti - ar tinkamas laikas, ar tinkama forma? Manau, kad tokia veikla stabdo projektų įgyvendinimą ir stiprina visuomenės nusivylimą politiniu elitu apskritai“, - sakė R.Vilpišauskas.

Lietuvoje euras bus įvestas nuo 2015 metų sausio pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.