Nuotaikas finansų rinkose kursto įvykiai Rusijoje ir Ukrainoje

Naujienos iš Rusijos ir Ukrainos šią savaitę – finansų rinkų dėmesio centre. Praėjusią savaitę JAV paskelbtos naujos sankcijos Rusijos įmonėms, susijusioms su centrine Rusijos valdžia, ir ketvirtadienį numuštas Malaizijos avialinijų lėktuvas Ukrainos rytuose investuotojus vertė atsisakyti investicijų Rusijoje.

K.Celiešius.<br>"Danske Bank" archyvo nuotr.
K.Celiešius.<br>"Danske Bank" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

Jul 21, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:12 PM

Prognozuojama, kad didelis neapibrėžtumas dėl tolimesnių sankcijų Rusijos įmonėms, kurios turėtų žymią įtaką Rusijos ekonomikai, ir galimas karinės situacijos paaštrėjimas rytų Ukrainoje gali paveikti ne tik su Rusija susijusias, bet ir globalias finansų rinkų tendencijas.

Už Atlanto – NT duomenys

Šią savaitę skelbiamų JAV makroekonominių rodiklių padangėje paaiškės daug nekilnojamo turto sektoriaus tendencijų. Antradienį bus paskelbta birželio mėn. nenaujų būstų pardavimų statistika. Tikimasi, kad rezultatai išliks kaip ir gegužės mėnesį – apie 5 mln. parduotų nenaujų būstų.

Ketvirtadienį paaiškės naujų būstų pardavimo rezultatai. Prognozuojama, kad jie gali mažėti apie 5 proc., lyginant su gegužės mėnesiu. Dar vienas svarbus makroekonominis rodiklis – ilgalaikių prekių užsakymas – bus skelbiamas penktadienį. Šį sykį laukiama 0,4 proc. užsakymų augimo.

Rezultatus skelbs žymiausios kompanijos

Šią savaitę didelė dalis JAV ir Europos įmonių skelbs savo antro ketvirčio finansinius rezultatus. Tarp skelbiančiųjų ir tokios kompanijos kaip Coca cola, McDonald‘s, Apple, Ford, General Motors, Amazon, Statoil bei kitos.

Europoje kertinis savaitės rodiklis – antradienį skelbiamas išankstinis liepos mėn. euro zonos vartotojų pasitikėjimo rodiklis. Prognozuojama, kad jis atkartos senesnius rezultatus – vartotojai vieningos valiutos zonoje vis dar neigiamai vertina savo perspektyvas. Visgi, pesimistų turėtų būti mažiausiai per paskutinius šešerius metus.

Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.