Šią savaitę laukiama ekonominių rodiklių lietaus

Rinkos dalyviai šią savaitę aktyviai seks naujienas JAV, kur bus paskelbta nemažai makroekonominių rodiklių. Trečiadienį paaiškės JAV Federalinio rezervų banko (FED) sprendimas dėl bazinių palūkanų normų. Esminių pasikeitimų nesitikima, tačiau prognozuojama, kad bus patvirtintas 10 mlrd. JAV dolerių sumažintas obligacijų supirkimo mastas.

K.Celiešius.
K.Celiešius.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

2014-07-28 17:09, atnaujinta 2018-02-11 16:37

Trečiadienį bus paskelbti pirminiai šių metų antrojo ketvirčio BVP duomenys. Palyginus su pirmuoju metų ketvirčiu, kai JAV ekonomika susitraukė apie 2,9 proc., antrąjį metų ketvirtį augimas galėjo siekti apie 3 proc.

Darbo vietų mažėjo 

Savaitės pabaigoje, penktadienį, taip pat rinkos sužinos, kiek naujų darbo vietų JAV buvo sukurta liepos mėnesį. Prognozuojama, kad naujų darbo vietų skaičius mažėjo iki 231 tūkst., lyginant su birželio mėnesiu, o nedarbo lygis gali išlikti ties 6,1 proc. riba.

JAV, Europoje ir Japonijoje tęsiasi kompanijų antrojo ketvirčio rezultatų skelbimo banga. Šią savaitę rezultatus pristatys BP, Twitter, UPS, Procter & Gamble, Sonny, Deutche Bank, Barclays, Volkswagen, Fiat, Siemens, Pfizer, AstraZeneca ir kitos įmonės.

Vokietijoje pokyčių mažai

Daug naujienų žada savaitės pabaiga. Penktadienį paaiškės liepos mėnesio nedarbo lygis Vokietijoje. Prognozuojama, kad jis išliks nepakitęs ir sieks 6,7 proc. Europoje nedarbo lygis turėtų išlikti ties 11,6 proc. žyma. Taip pat sužinosime, koks buvo metinis vartotojų kainų augimas liepos mėnesį. Rinka mano, kad metinė infliacija liepos mėnesį buvo tokia pati kaip ir birželio mėn. – 0,5 proc.

Tuo metu Rusijoje penktadienį bus skelbiamas šalies gamintojų pasitikėjimo indeksas. Pagal prognozes, gamintojų nuotaikos turėtų prastėti iki 49. Tačiau tai nežymus pasikeitimas, lyginant su birželio mėn., kai indeksas buvos 49,1.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.