Biudžetą rikiavusiai Vyriausybei - kaltinimai pažeidus įstatymą

Vyriausybė, šiemet suplanavusi

A.Kubilius suskaičiavo, jog 2014 metais deficitas nebuvo sumažintas, tačiau išlaidos buvo gerokai padidintos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Kubilius suskaičiavo, jog 2014 metais deficitas nebuvo sumažintas, tačiau išlaidos buvo gerokai padidintos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:11 PM

A.Kubilius Valstybės kontrolės prašo išaiškinti, ar šiemet nebuvo pažeistas įstatymas ir ar Finansų ministerija bei Vyriausybė ėmėsi visų priemonių, pranešė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

Pasak A.Kubiliaus, šių metų biudžete 1 mlrd. litų didesnės išlaidos buvo suplanuotos, remiantis įstatymo išimtimi, kad valstybės išlaidos neribojamos tuo atveju, kai deficitas yra mažinamas daugiau nei 1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Tačiau spalio 21 dieną finansų ministras Rimantas Šadžius Seimą informavo, kad šių metų deficitas sudarys 2,2 proc. BVP – 0,3 proc. daugiau nei planuota (1,9 proc. BVP) ir bus toks pats, kaip 2013 metais.

„Akivaizdu, kad 2014 metais deficitas nebuvo sumažintas, tačiau išlaidos buvo gerokai padidintos“, - tvirtina A.Kubilius.

Valstybės kontrolės taip pat prašoma išaiškinti, kokią įtaką tai turi valdžios sektoriaus finansų tvarumui ir kokių priemonių turėtų imtis Vyriausybė, kad šis pažeidimas būtų panaikintas bei ateityje nesikartotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.