6 dalykai, kuriuos daro sėkmingi lyderiai

Sėkmė gali būti matuojama daugeliu dalykų ir, žinoma, ji yra unikali kiekvienam lyderiui. Ar ta nėra gerai, kad mes visi galime pasiekti sėkmę gyvenime ir išreikšti save skirtingai? Tačiau, tam, kad pasiekti sėkmę, kad ir ką ji reikštų jums, yra keletas bendrų dalykų, kurie sudaro jos pagrindą. Tai šeši dalykai, kuriuos sėkmingi lyderiai daro kasdien, kas savaitę ir visą savo gyvenimą tam, kad pasiektų savo pilną potencialą ir išgyventų tikrąją sėkmę.

Johno C. Maxwello žodžiais, mažai kas duos jums didesnių dividendų gyvenime, nei laikas ir pastangos, kurias nukreipiate į kitų žmonių supratimą ir santykių kūrimą.“<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Johno C. Maxwello žodžiais, mažai kas duos jums didesnių dividendų gyvenime, nei laikas ir pastangos, kurias nukreipiate į kitų žmonių supratimą ir santykių kūrimą.“<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 10:48 AM, atnaujinta May 17, 2017, 2:20 PM

1. Sėkmingi lyderiai klausinėja

Tikri lyderiai kvescionuoja viską: save, žmones, kurie juos supa, jų aplinką, ateitį. Ir taip yra ne todėl, kad jiems trūksta pasitikėjimo, o dėl to, kad jie nuolat vertina savo progresą. 

Klausinėjimas leidžia jums įvertinti savo pastangas ir tikslus, nuspręsti, kas yra svarbu ir kas bus efektyvu žmonėms, kuriems vadovaujate. Labiausiai tai padeda atrasti viltis, lūkesčius, troškimus,  poreikius. Jeigu norite tikrai įsigilinti į kažką, tuomet klausimų pateikimas yra būtinas.

Johno C. Maxwello žodžiais, mažai kas duos jums didesnių dividendų gyvenime, nei laikas ir pastangos, kurias nukreipiate į kitų žmonių supratimą ir santykių kūrimą.“

2. Sėkmingi lyderiai plečia savo mąstymą

Mes galime praleisti daug laiko mąstydami, mąstydami ir vėl mąstydami. Tačiau sėkmingi lyderiai praktikuoja pozityvų, koncentruotą, tikslingą mąstymą, kuris išlaiko jų protus blaiviais ir padaro jų veiksmus labiau prasmingais. Jie supranta, kad vakarykštės mintys daro įtaką šiandienos rezultatams ir todėl jie nuolat ugdo savimonę tam, kad sektų savo įsitikinimus, lūkesčius ir požiūrį į bet kurią situaciją. Galvokite apie tai tokiu būdu - lyderis, kuris mąsto, visada turės darbą, tačiau lyderis, kuris mąsto tikslingai, visada darys įtaką.

Kaip sako J.C.Maxwellas, jūsų mąstymas, daugiau nei bet kas formuoja būdą, ir tai, kaip jūs gyvenate. Tiesa, kad pakeitus mąstymą, galite pakeisti ir savo gyvenimą.“

3. Sėkmingi lyderiai vertina savo lyderystės lygį

Sėkmingi lyderiai žino, kad jie yra ten, kur yra, tik dėl to, jog jie nuėjo šį kelią žingsnis po žingsnio, kurdami santykius ir pajungdami įtaką kitiems. Jie žino, kad kiekvieni santykiai prasideda dėl pozicijos ar artumo ir tuomet, jie turi pasirinkimą maksimaliai kurti pasitikėjimą su tais žmonėmis tam, kad jiems taptų sėkmingu lyderiu. Jie žino, kad lyderystė nėra kažkas, kas įgyjama ir išlaikoma amžiams. Lyderystė yra užtarnaujama ir išlaikoma kiekvieno žmogaus, kuriems jie daro įtaką, dėka.

J.C.Maxwello žodžiais, kai žmonės seka lyderį todėl, kad jie privalo tai daryti, jie darys tik tai, ką turi daryti. Žmonės neatsiduoda lyderiams, kurių nemėgsta. Jie nepasišvenčia, o tiesiog nenoriai paklūsta. Jie gali jam patikėti savo rankas, bet tikrai ne savo galvas ar širdis.“

4. Sėkmingi lyderiai koncentruojasi į augimą

Sėkmingi žmonės nuoširdžiai tiki savo potencialu. Jie ne tik trokšta jį išnaudoti: jie turi planą kaip tai padaryti. Jie žino, kad tam, jog jų asmeniniame gyvenime ir lyderystėje vyktų augimas, privalo skirti laiko, koncentracijos ir minčių tam, kad tai įvyktų, nes tai nenutiks savaime. Sėkmingi lyderiai sudaro augimo planą ir pamažu kasdien jį įgyvendina.

  Kaip sako J.C.Maxwellas, mažos disciplinos, nuosekliai kartojamos kasdien, veda link didelių pasiekimų, kurie ilgainiui pamažu yra įgyjami.“ 

5. Sėkmingi lyderiai mokosi iš klaidų

Sėkmingi lyderiai žino, kad jie klys. Jie tai žino tai ir jie vis tiek eina pirmyn. Skirtumas tik – jų požiūris ir veiksmai, kurie seka po klaidų. Jie žvelgia į klaidas, kaip galimybę mokytis, augti, įvertinti ir ugdyti išmintį. Tuomet, jie veikia ir veikia sėkmingai, nes kai ko išmoko. Jie mato klaidas, kaip progą atsisakyti kažko gero, kad paimtų kažką geresnio.

J.C.Maxwellas sako: “Didžiausias atpildas už mūsų nuopelnus yra ne tai, ką gauname už juos, bet tai kuo tampame. Klaidos nėra nesėkmės. Jos yra įrodymas to, kad mes stengiamės. Kai mes suprantame tai, mes galime lengvai išeiti iš savo komforto zonos, išmėginti kažką naujo, ir tobulėti... Tobulėjimas reikalauja pasišventimo dar augti ilgai po to, kai nuotaika, su kuria jis buvo atliktas, nuslūgo.“

6. Sėkmingi lyderiai planuoja ateitį

Sėkmingi žmonės atsisako paviršutiniškos minties, kad jie jau pasiekė galutinę stotelę gyvenime ir pripažįsta, kad juos sėkmingais daro kasdienis procesas. Jie tiki tuo ir jie mato savo gyvenimą, kaip didelį planą įgyvendinti tikrai didelius tikslus. Jų planavimas turi tris svarbius elementus, kurie leidžia jų planams veikti: jie žino savo pašaukimą ir aistrą, jie trokšta skirti laiko ir kasdien daryti tai, kas būtina pasiekti jų tikslams, ir jie apsupa save žmonėmis, kurie eitų kartu jų kelionėje. Jie mato vertę puikiuose bendražygiuose ir jie planuoja tam, kad sukurti kitiems sėkmingą ateitį.

  J.C.Maxwellas teigia: “Kai Jūs einate pirmyn sėkmės kelionėje,  jūs turite prisiminti, kad tai, kas vyksta jūsų viduje, yra svarbiau už tai, kas vyksta su jumis. Jūs galite kontroliuoti požiūrį, kai jūs keliaujate, tačiau jūs negalite kontroliuoti kitų žmonių veiksmų. Jūs galite rinktis ką planuoti savo kalendoriuje, bet negalite kontroliuoti šiandienos aplinkybių. Deja, dauguma baimių ir streso, kuriuos žmonės patiria gyvenime, yra dėl dalykų, kurių jie negali pakeisti. Neleiskite, kad taip nutiktų ir jums.“

Buvimas sėkmingu lyderiu reikalauja koncentracijos, pasirengimo ir laiko, bet tai bus tikrai to verta. Jūs pamatysite augimą visose savo gyvenimo srityse, nes tai yra sėkmingos lyderystės galia.

Jūs galite išgirsti daugiau J.C.Maxwello lyderystės idėjų 2016 m. gruodžio 1 d. Lietuvoje pirmą kartą vyksiančioje lyderystės konferencijoje “Live2Lead: Lietuva“, kur J.C.Maxwellas bus vienas išskirtinių pranešėjų.  

Plačiau apie konferenciją domėkitės čia: www.live2lead.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.