Krizės ir rinkimų akivaizdoje Rusijos piniguočiai jau pusto padus

Tokiu pavadinimu pasirodė straipsnis leidinio „Vojennoje obozrenije“ („Karinė apžvalga“) interneto svetainėje „topwar.ru“. Rusijos storakapšiai vėl nukreipė savo žvilgsnius į Vakarus ir energingai didina kapitalo investicijas į turtą užsienyje, rašoma svetainėje. Visa tai vyksta tuo metu, kai šalies ekonomikoje – krizė. Milijonais eurų skaičiuojamos lėšos investuojamos į nekilnojamąjį turtą. 

Rusija gali turėti kiek tik nori branduolinių lagaminėlių ir branduolinių mygtukų, bet 500 milijardų Rusijos elito dolerių guli svetimuose bankuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Rusija gali turėti kiek tik nori branduolinių lagaminėlių ir branduolinių mygtukų, bet 500 milijardų Rusijos elito dolerių guli svetimuose bankuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 4:49 PM

Tiesą sakant, ši tendencija buvo visada, tačiau apimtys išaugo dešimteriopai. Taip pat svarbu pažymėti, kad Rusijos elitas pradėjo domėtis, kaip įsigyti jau klestintį verslą. Tai rodo piniguočių siekį gauti naują pagrindinių pajamų šaltinį, konstatuoja leidinys.

„Viskas vyksta dėsningai!“ – pastebi komentarų skiltyje komentuotoja Tatjana. – Rusijos „nuvoryšai“ (iš pranc. nouveau riche – naujieji turčiai; čia: socialinių permainų metu greitai pralobę ir, skurdindami kitus, į aukštuosius visuomenės sluoksnius prasimušę žmonės; sinonimas – naujieji rusai. – Red.) ir oligarchai jau bandė gelbėti savo kapitalus, išveždami juos iš Rusijos.

Apie tai rusų ekonomistai patriotai visą laiką kalbėjo ir apie tai gyventojus jie jau ne kartą įspėjo. Kad kuo ilgiau išlieka tokia savininkiška „rinkos“ politika, tuo padėtis šalyje tik blogės. Juk Rusijos centrinio banko ir Rusijos Federacijos vyriausybės politika nesikeičia! Tai yra labai pavojinga, ir su tuo kažką reikia daryti!“

„Be to, apie Rusijos elitą tą patį prieš dešimtmečius kalbėjo ir perspėjo pats Zbigniewas Brzezińskis!“ – primena komentuotoja ir pateikia šio mums gerai pažįstamo gegužę mirusio politiko žodžius. Štai ką jis sakė:

Rusija gali turėti kiek tik nori branduolinių lagaminėlių ir branduolinių mygtukų, bet kadangi 500 milijardų Rusijos elito dolerių guli mūsų bankuose, jūs dar išsiaiškinkite: tai jūsų elitas, ar jau mūsų? Aš nematau nė vienos situacijos, kuriai susiklosčius Rusija pasinaudos savo branduoliniu potencialu“.

Tad gal, kaip sako liaudies išmintis, „nėra to blogo, kas neišeitų į gera“?

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.