Verslininkų sąžinę matuos memorandume

Vyriausybės pasitarime šiandien pritarta Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumui, kurį parengė Ūkio ministerija kartu su verslo asociacijomis. Jo tikslas – kuriant abipusiu pasitikėjimu grindžiamą aplinką, apsaugoti Lietuvos vartotojų interesus įvedant eurą ir užtikrinti sąžiningą paslaugų ir prekių kainų perskaičiavimą.

Memorandumą pasirašę verslininkai įsipareigos prekių ar paslaugų kainas sąžiningai perskaičuoti į eurus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Memorandumą pasirašę verslininkai įsipareigos prekių ar paslaugų kainas sąžiningai perskaičuoti į eurus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 5:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:48 PM

Memorandumą pasirašę verslo atstovai savanoriškai įsipareigos sąžiningai perskaičiuoti paslaugų ir prekių kainas ir nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu pakelti kainas.

Verslo atstovai kviečiami pasirašyti Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumą ir taip savanoriškai įsipareigoti nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu padidinti prekių ir paslaugų kainas bei užtikrinti sąžiningą paslaugų ir prekių kainų perskaičiavimą, jų skelbimą. Taip pat verslo organizacijų, savivaldybių įmonių ir verslo atstovų prašoma aktyviai prisijungti prie memorandumo ir paskatinti tai daryti savo narius ir verslo partnerius.

Visi verslo atstovai, prisijungę prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, įgis teisę naudotis specialiai šiam tikslui sukurtu logotipu. Šiuo logotipu verslo atstovai galės pažymėti prekybos ir paslaugų teikimo vietas ir informuoti vartotoją, kad laikosi memorandume nustatytų principų.

Pagal Nacionalinį euro įvedimo planą oficialus memorandumo pasirašymo renginys turėtų būti suorganizuotas iki šių metų rugpjūčio mėnesio. Planuojama, kad memorandumą pasirašys Vyriausybė su asocijuotomis verslo struktūromis ir verslininkais.

Verslo atstovai, nedalyvausiantys oficialiame memorandumo pasirašymo renginyje, prisijungti prie jo galės ir vėliau. Prisijungti prie memorandumo ūkio subjektai ir juos jungiančios asociacijos bei kitos organizacijos galės iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Planuojama, kad prie memorandumo bus galima prisijungti ir elektroniniu būdu, ir užpildžius popierinę paraišką.

Ūkio ministerija iki birželio 1 d. turi parengti prisijungimo prie memorandumo ir logotipo naudojimo tvarką, kuria ketinama nustatyti, kad visuomenė bus informuojama apie verslo atstovus, pažeidusius memorandumo nuostatas. Taip pat ketinama numatyti, kad verslas už memorandumo pažeidimus gali netekti teisės naudotis memorandumo logotipu ir bus įtrauktas į vadinamąjį juodąjį sąrašą. Tai neabejotinai neigiamai paveiktų tokio verslininko reputaciją ir jis netektų konkurencinio pranašumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.